x

PowerSolo - Ti år i tykt og tyndt

PowerSolo - Ti år i tykt og tyndt

I dag er PowerSolo klar med deres femte album Buzz Human. I den anledning er vi gået på opdagelse i duoens eget arkiv for at få et tilbageblik på landets måske mest underholdende band, i billeder og ord.

1: (2001)
Kim: – Det billede er fra debutalbummet Lemon Half Moon, der er opkaldt efter kageklassikeren en halv citronmåne. Det er jo en dansk kage, så det er sikkert ikke alle, der har fanget referencen, men det var en god pladetitel, da det er noget med at tage det søde med det tørre.

Bo: – Albummet blev i øvrigt modtaget med 0 stjerner i en anmeldelse i Jydske Vestkysten, hvor det blev kaldt det argeste lort. Det må siges at være en god start.

Kim: – Det er da også langtfra et mesterværk, men det var et aftryk af, hvor vi var dengang. Og den indeholder da et par klassikere. Med hensyn til billedet, så er det taget på en køretur fra Grand Canyon til Californien, og der er ikke ligefrem nogen dybere mening med at smide bukserne, ud over at det var dræbende varmt den dag i ørkenen.

2: (2002)
Kim: – Det er coveret til 7"-singlen Got A Sack O' Dope Hidden In My Ass, der indeholder fire numre indspillet i køkkenet hos Det Åbne Båndværksted i Århus. På titelnummeret lod jeg mig inspirere af Snoop Doggs meget tilbagelænede måde at rappe på, for han havde en fed stil og var jo også en tynd mand, der var glad for at ryge noget græs. Kasketten komplet med påhæftet langt nakkehår brugte jeg meget i den periode, og den stammer fra en tankstation i Tyskland.

3: (2003)
Kim: – Thomas Troelsen og Superheroes havde hørt vores debut en del, og på et tidspunkt inviterede han os i studiet, da han gerne ville give et bud på nogle af vores sange. Jessica, der var Superheroes' manager, prøvede i samme periode at pushe os til sin mand Yebo (Jesper Reginal) fra Crunchy Frog, men både han og Nalna (ligeledes fra Crunchy Frog) var mega lunkne i forhold til os i starten. Vi havde lidt indtrykket af, at Yebo og Nalna var nogle arrogante røvhuller, men trods nogle dårlige oplevelser med dem i starten blev de alligevel forelskede i os og endte med at signe os. Siden har vi været rigtigt gode venner og samarbejdet på alle de efterfølgende plader.

4: (2004)
Kim: – Det er fra Anders Morgenthalers video til Oak Tree Girl fra It's Raceday ... And Your Pussy Is GUT!-albummet. Hele kulissen var lavet i Zentropas studie, til et tv-program, Morgenthaler lavede sammen med Mikael Wulff. Det var en stor produktion, og det var egentlig ikke skide hamrende sjovt, for vi var bare marionetdukker, der blev kaldt på settet, når vi skulle bruges.

Bo: – Videoen er første sted, man stødte på Dolph-dukken, og han er faktisk vores fortjeneste.

Kim: – Ja, for vi krævede, at de lavede en flodhest til den video.

5: (2004)
Kim: – Det er fra P3 Guld-showet i 2004, hvor vi spillede Kat Nazer sammen med L.O.C. Det år havde singlen Juanito også været Ugens Uundgåelige på P3. Siden dengang har P3 stort set ikke spillet vores musik, men vi har åbenbart været gode nok til film, tv-serier og reklamefilm (blandt andet Klovn The Movie, Coca-Cola, Honda og Absolut Vodka.) Men nu har vi også altid udsendt vidt forskellige ting, og den tilgang passer bare ikke ind i deres verden. På det tidspunkt var der også en stor hype omkring Crunchy Frog, takket være navne som Junior Senior og The Raveonettes. I årene før havde den danske musik været meget mainstream, men pludselig begyndte de små uafhængige pladeselskaber at skyde frem med original og spændende musik. Den slags tendenser går medierne meget op i.

6: (2005)
Bo: – Det er Jon Spencer (Pussy Galore, Boss Hog, Blues Explosion, Heavy Trash med flere), som var i færd med at klæde om før en koncert i London, hvor Blues Explosion skulle spille hele deres Orange-album, hvilket forklarer tøjvalget.

Kim: – Vi mødte Jon i New York i 2005, hvor han fortalte om sin nye gruppe Heavy Trash. Jeg fik nævnt, at han bare skulle kontakte mig, hvis han havde brug for en bassist, og det gjorde han så. PowerSolo var i starten med som opvarmer for Blues Explosion, og senere fungerede vi også som opvarmer og backingband for Heavy Trash. Det har virkelig været et godt samarbejde, vi har haft med ham, og han endte også med at være med på vores album Egg. Da vi startede som opvarmning for Blues Explosion, kørte de rundt i en stor turnébus, mens vi kørte rundt i en gammel spand af en bil, der ikke kunne låses. Jeg kan især huske en af koncerterne, hvor vores backstage-lokale simpelthen bare var en trappe, hvor vi fik et par bananer og to øl, som vi skulle dele mellem tre mennesker.

7. (2005)
Bo: – Det er coveret til Snot Dum-ep'en, der også indeholdt to numre med The Defectors. Billedet er taget på den her Mad Max-agtige Stubnitz-færge i Rostock, hvor vi spillede et job under en 30 dage lang turné i tyskland.

Kim: – Det var virkelig en skod-færge. Da vi skulle have aftensmad, var der for eksempel kun to valgmuligheder, spaghetti med pesto eller spaghetti med ketchup.

Bo: – Det mest imponerende var, at det lykkedes vores gamle trommeslager Jens (Benz) at træde i den eneste hundelort, der var på hele det her store skib. Og det må så have været efter, det billede blev taget.

8. (2006) (Foto Mick Chick)

Kim: – Hele Egg-pladen var præget af, at vi havde utroligt travlt i de år, så den plade blev til i en meget stresset periode, hvor vi lagde mange beslutninger i hænderne på vores første manager, hvilket var en kæmpe fejltagelse. Vi arbejdede blandt andet i Feedback-studierne, og der var bare en dårlig stemning af sure teknikere og gammelt Gnags-lort. Det endte med at blive den mindst ærlige PowerSolo-plade, og demoerne var faktisk bedre end det endelige resultat. Jeg havde en lang liste med forslag til albumtitler, blandt andet Glennzel Was In Town. Men vi endte med at kalde den Egg, da vi selv var så glade for alt det, man kunne få ud af æg. Billederne skulle være det modsatte af bonderøvsudtrykket på Raceday-albummet, som vi selv var trætte af, så vi iklædte os stive jakkesæt og sad i et fotostudie hele dagen lang.

Bo: – Det værste ved den oplevelse var stanken af 40 spejlæg, der havde ligget på bordet hele dagen. De begyndte simpelthen at stinke af jern og rådne æg, og det hjalp ikke ligefrem, at jeg havde influenza den dag.

9. (2009)
Kim: – Det er et af pressebillederne taget til Bloodskinbones-albummet af vores ven Rasmus Weng Karlsen. Han er med på den værste og har selv mange gode idéer, og det var da også ham, der foreslog, at vi skulle være nøgne. Den var vi med på, og det er virkelig blevet et brødrebillede. Vores koner var imod billederne, for de syntes, de var alt for afslørende og private. Men albummet var nedstrippet rock 'n' roll, og billederne passede jo perfekt dertil.

10. (2011)
Kim: – Det er et pressebillede fra vores nye album Buzz Human. Da vi startede ud, hed det sig, at vi var et band, der kom derudefra, hvor man kører i brune Volvoer og spiser kartofler til sin pizza. Beskrivelsen af os er blevet noget mere nuanceret siden dengang, for vi har fået børn, har været gift, er blevet skilt, har oplevet masser af modgang og undervejs spillet over 1000 koncerter. De mange omvæltninger i privatlivet har også haft indflydelse på musikken. Vi har taget beslutninger, der kan virke irrationelle set ud fra et karrieremæssigt synspunkt, men personligt set er det rationelle beslutninger.

- Den nye plade er en gennemgang af hele følelsesregistret, og den handler i bund og grund bare om det at være menneske. Det er numre, der er blevet til i en personlig turbulent periode, hvor bandet har været det eneste sikre holdepunktet. For første gang føler vi, at vi er i fuld kontrol over produktet. Og så er det første gang, at vi bare er os to brøde siden debuten for 10 år siden.  


Ti gamle PowerSolo-hits for begyndere:


1: Asshole (fra Lemon Half Moon, 2001)
2: Mean Old Cat (fra Lemon Half Moon, 2001)
3: Got A Sack O' Dope Hidden In My Ass (fra single af samme navn, 2002)
4: Kat Nazer (Powersoul) (fra It's Raceday ... And Your Pussy is GUT!, 2004)
5: Juanito (fra It's Raceday ... And Your Pussy is GUT!, 2004)
6: Dum Dum Dum (fra Snot Dum EP, 2005)
7: Knucklehead (fra Egg, 2006)
8: Dans les Rues de Paris (fra Egg, 2006)
9: Busses (Fra Bloodskinbones, 2009)
10: Canned Love (Fra Bloodskinbones, 2009)Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA