x

Den Gale Pen møder Martin Frank, Shotgun Revolution

Den Gale Pen møder Martin Frank, Shotgun Revolution

Hej Martin Frank. Allerførst, det er fandeme et underligt navn. Jeg går ud fra, at dine forældre var uenige og lavede en helgardering?
– Tja, men når jeg stjæler din sprut, hælder den på din kæreste og lader hende være "groupie of the day", så er det da et navn, du husker!
 
Du holder dig fra mine drinks, kammerat! Du piber over, at dit lorteband ikke kan få airplay på P3, men er det ikke bare fordi, I er elendige?

– Det, jeg har sagt er, at den ekstreme fokus, der er og i lang tid har været på, at man ingen steder kommer uden et P3-hit, er usund og direkte skadende for nye kunstnere. Artisterne skal fokusere på deres talent og ikke tillægge P3 så meget magt. Det skal være det hårde arbejde, der skaber artisten. Men lige for en god ordens skyld, så skal P3 da være evig velkomne til at spille Shotgun Revolution, vi er ikke for fine til noget.

Nej, sådan ser I også ud. I har faktisk selv været med i DR's KarriereKanonen, men blev smidt ud. Er det derfor, du er blevet lillepigefornærmet?
– Haha, vi nåede finalen og vandt publikumsprisen den aften, så vi er mere end godt tilfredse med vores deltagelse i KarriereKanonen.

Uhh, "se mig, se mig", knyt, Frank! Den radiomæssige parallel til Nordkorea modtager jo ikke kritik fra NOGEN. Hvorfor skulle P3 så høre på en selvhævdende indierocker som dig ?
– Fordi jeg har ret! En ting er den fokus, der er på P3, noget andet er måden, de driver vores alle sammens public service-kanal på. Hvad fanden har de gang i, når de roder sig ud i at bede musikere om at ændre i en sang fordi "så kan den godt komme i rotation", som de blandt andet gjorde med Rasmus Nøhr. Måske kunne man indføre et rotationsprincip omkring musikchef Lars Trillingsgaards pind, så der kom forskellige ører til at vælge, hvad vi skal høre på P3.

Jeg ville fandeme også bede Rasmus Nøhr ændre sine sange, hvis jeg var diktator i P3. Hvorfor retter I ikke bare ind efter Lars og laver typisk, letbenet P3-pop – i stil med Sys Bjerre måske?
– Det lader vi Sys Bjerre om. Vi er et klassisk rockband, og for troværdighedens skyld holder vi os til det.

Skal rock ikke bare være subversiv og pisseligeglad med folk som Trillingsgaard og P3. Er du sikker på, at der ikke er lidt forkælet hestepige fra Hellerup over dig?
– Meget muligt, men jeg har en mening om tingene, så når du, eller når en rigtig journalist spørger mig, så får I et svar, og ja, fuck P3 ... gør det selv. Book koncerterne, spil røven ud ad bukserne hver aften, så skal det nok gå. Vi skal have fjernet P3's selvbestaltede magtposition, og kunstnerne skal lære, at det er det hårde arbejde, der i sidste ende får dem længst. Ikke et indspist playlisteudvalg!

Ingen kan efterhånden kende forskel på P3 og The Voice. Send nu bare jeres plade til nogle andre radiostationer og spis en tudekiks, ikk'?
– Præcis min pointe! Jeg napper en tudekiks, hvis du snupper et journalistkursus på den nærmeste ungdomsskole. Og kig endelig ud til en af vores koncerter. PS: husk din kæreste!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA