x

Finale – Peter Aalbæk Jensen

Finale – Peter Aalbæk Jensen

Alder: 54 år

Civilstatus: Gift og har to børn "af egen avl" og tre børn "på gule plader".

Profession: Den cigarrygende filmproducent fra Zentropa kan i øjeblikket glæde sig over succeserne med Klovn –The Movie og den nyligt Oscar-nominerede Hævnen.

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

- Ja, det var obligatorisk, at man skulle lære at spille klaver på familiens arvestykke fra 1893, som jeg stadig har stående og lige har brugt en formue på at renovere.

Spiller du selv?

- Jeg gad ikke rigtig holde det med klaveret ved lige, så jeg kastede mig som så mange andre af tumperne over trommesættet. Jeg har stadig mit Pearl-sæt fra '69, som står i soveværelset, og det får nogle tæsk i ny og næ.

Synger du i badet?

- Nej, men jeg har jo morgensang på min arbejdsplads hver mandag morgen, hvor vi synger fra højskolesangbogen. Det er det klassiske repertoire, som jeg synes, at alle de unge løjsere skal stifte bekendtskab med.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

- Ja, men evnerne på trommer rakte ikke til en brøkdel af, hvad drømmen var, så jeg kastede mig i stedet over teknikken og organisationen.

Hvad betyder musik for dig?

- Det har mange forskellige funktioner i løbet af sådan en dag. Jeg har blandt andet en jazzkvartet med mine jurister på Zentropa, hvor vi spiller et par numre hver dag. Og når jeg kommer hjem, bæller jeg ofte rødvin og hører musik fra min ungdom i 70'erne.

Hvor meget fylder din musiksamling?

- Jeg kan bedst lide cd-formatet, og der har jeg omkring fire kvadratmeter stående.

Hvad er din yndlingsplade?

- Jeg vil meget nødig være foruden Savage Rose. Det er fantastisk og holder også den dag i dag. Min Led Zeppelin-samling er mig også uendelig kær.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

- Jeg har fået et bokssæt, der hedder Herfra Hvor Vi Står med dansk musik fra 60'erne og 70'erne, og der bliver man altså chokeret over, hvor ind i helvede dårligt det var!

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

- Jeg har altid sunget Always On My Mind med min største datter Sigrid, når vi var på campingtur, så den skal det være.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

- Min første forelskelse var en lille pige med blomstrede seler til en juletræsfest, hvor vi sang På Loftet Sidder Nissen Med Sin Julegrød.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

- Det vil altid være opera, det rykker lidt i testosteronet. Rockmusik har en mere bedøvende effekt, ikke?

Hvad hører du helst søndag morgen?

- Det er som regel diverse danske kor med kirkelige sange.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

- Når alle mine gamle hippievenner og jeg holder fest, så skal vi have Gnags på med Vilde Kaniner. Jeg synes, at det er gevaldigt muntert at se nogle tykke midaldrende folk danse freestyle til den.

Hvad er den første sang, du kan huske?

- Jeg kan huske, at jeg fik penge af min far til jukeboksen på en kro, vi var på, og der satte jeg A Hard Day's Night med The Beatles på igen og igen.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

- Når jeg har drukket for meget rødvin og sætter Mozarts Requiem på, er jeg som regel opløst i gråd. 

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- Jeg har faktisk fået lavet en dansk børnesang om til en messingblæserkvintet. Jeg kan ikke huske, hvad fanden den hedder, men det skal i hvert fald spilles til min begravelse.

Har du været i operaen?

- Ja, men der plejer jeg at sove. Det tænder jeg ikke rigtigt på. Jeg holder meget af at høre det, men jeg synes, at det ser ud ad helvede til, og de spiller ad røven til.

Har du været på festival?

- Vi har i mange år haft en fast tradition med at tage til Langelandsfestival, hvor vi hev sølvkandelabre og stivede hvide duge frem og lavede supergod mad, mens alle hippierne sad med deres engangsgrill og hadede os.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

- Jeg havde en fantastisk aften til trommeslageren Alex Riels 70 års fødselsdag, hvor der blevet lavet en musikalsk pamflet over hans liv, og hvor det var familie og gamle venner, der spillede med. Det var en formidabel aften inde i Montmartre.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

- Jeg vil gerne drikke en Singapore Gin Sling med Agnes Obel. Der er et eller andet ved hendes musik, som er helt specielt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA