x

Første rejsebrev fra The Defectors i Sydamerika

Første rejsebrev fra The Defectors i Sydamerika

Det århusianske garagerockband er – som noget yderst usædvanligt for et dansk band – på turné i Sydamerika og skriver rejsebrev for GAFFA.dk. Her kommer deres første af slagsen:

Fredag d. 12 november
I går var på nationalt argentisk tv. Det burde nok ikke have kunnet overraske nogen, hvor meget speedsnak, overflade, kaos og gøgl der er i et sydamerikansk tv-show, men vi stod alligevel med åben mund og polypper det meste af tiden.

Man skulle nok have været der, men jeg forsøger alligevel at beskrive.

Man tager et studie med udstyr, der ligner noget fra teknisk museum. Derind putter man så nogle hårdtarbejdende teknikere med svedperler på overlæberne, nogle småkvabsede, speedsnakkende, 45-årige, halvskaldede studieværter med stemmer, der lyder af overforbrug af alting, et udvalgt publikum inkl. tre halvfjerdsårige, tandløse mamaer, der er hyret for lyden af deres grin (i Danmark ville de være blevet brugt som underlaegning til mareridtsscener) samt et dansk orkester, der ikke
er blevet orienteret om noget som helst, ikke har fået nogen ordentlig lydprøve og i det hele taget ikke fatter en bønne.

Efter at Mort var blevet kamikaze-interviewet af den ene studievært (der ikke kunne tale engelsk), fik vi spillet vores sang og vaklede ud i vores omklædningsrum med følelsen af at have været med til noget totalt uvirkeligt. Heksegrinene lød fra studiet bag os. Det var svært at finde ud af, om man skulle grine eller lægge sig i fosterstilling...

Alle fra programmet havde nu de glade miner på, da vi pakkede sammen. Med overstrømmende latino-kammeratlighed og dunk i ryggen hilste producer og studieværter på igen efter udsendelsen, før vi skiltes og forsvandt i hver vores retning ud i den milde, argentinske nat. Hvad de egentlig tænkte om vores optræden, ved vi af gode grunde ikke, men vi ved, at vi har videooptagelser af showet med hjem, der nok skal blive hovedattraktion ved kommende bandjulefrokoster.

I aften skal vi spille turens største gig, Buenos Aires Stomp-festivalen, som vi headliner. Efter et par dages lediggang og den små-psykedeliske oplevelse med tv-showet glæder vi os til at komme til at spille en rigtig koncert. Den lokale arrangør, Nicolas, er rigtig optimistisk mht. besøgstal efter de forrige års festivaler. Vi håber, han har noget at have det i.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA