x

Undercover: Kill Screen Music - Us The Twoheaded Horse

Undercover: Kill Screen Music - Us The Twoheaded Horse

Hvem: Big Active og Thomas Andersen (foto)

Hvor: Big Active, London

Hvornår: Maj 2010 

En druktur i Los Angeles er baggrunden for de debuterende Kill Screen Musics cover til albummet Us The Twoheaded Horse. Coveret er lavet af det etablerede designfirma Big Active og består af iturevne billeder af de tre bandmedlemmer. Forsanger Johan Stahl fortæller om mødet med coverdesigneren:

– Jeg mødte ham (Gerard Saint, red.), da jeg boede en periode i Los Angeles i 2007. Det var lidt tilfældigt, at vi mødtes på en druktur, og jeg vidste ikke, hvor dygtige Big Active var på det tidspunkt. Siden har vi holdt forbindelsen ved lige, og da vi så signede med Universal, var han den første jeg tænkte på, fortæller han.

Kill Screen Music-frontmanden tog derefter sammen med trommeslageren Anton Eger til London for at vise en række covere, som de selv synes er gode. Alt fra gamle farverige Jimi Hendrix-plader til nogle af Big Actives egne produktioner, som spænder over coverdesign til både Muse, Beck og White Lies. Herudfra blev der skabt otte forskellige grafiske bud på den danske gruppes første pladecover, som de kunne vælge imellem.

– Vi faldt over det, hvor de havde revet vores tre ansigter sammen, og hvor vi kommer til at ligne sådan et mærkeligt misfoster. Men der er et eller andet dragende over det, og så har de selv siddet på kontoret og revet det i stykker og klistret det sammen i alle mulige forskellige former, og så var de så endt op med det, man ser på coveret, som er blevet et menneske i sig selv, fortæller forsangeren, hvis skæggede venstre kind og prikkede skjorte kan ses på fronten.

Det internationale samarbejde omkring coverdesignet er dog ikke steget til Kill Screen Music-medlemmerne til hovederne, og Johan Stahl peger også på, at det var godt, at han mødte Big Actives kreative chef i byen først.

– Det, man kunne læse ud af det, var, at vi prøvede at købe os til noget, som de andre store bands har. Men rent faktisk har vi fået det til en venskabspris, ellers kunne vi ikke have leget med dem, fordi vi stadig er et lille og nyt band, slutter forsangeren ydmygt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA