x

Retox Panic - Romantisk band med Johan Olsen og ny pige i front

Retox Panic - Romantisk band med Johan Olsen og ny pige i front

– Hvis ikke min kæreste Daisy havde siddet her ved siden af mig, havde jeg kastet mig over dig og snavet dig lige på stedet! udbasuner Johan Olsen til overtegnede, mens resten af forsamlingen knækker sammen af grin. Det gør de flere gange denne eftermiddag i takt med, at bajerne glider ned, og smøgerne går i lungerne på stamværtshuset McKluud på Vesterbro.

Latterbrølet skyldes Olsens kommentar til denne skribents sammenligning med hans nye band Retox Panic og Steen Jørgensen og Sort Sol, som de fremstår på svanesangen Snakecharmer fra 2001. Der er noget storladent, naivistisk og til tider romantisk i Retox Panics engelsksprogede, generelt meget catchy og direkte sange, der ifølge Olsen & Co. er opstået af en indre nødvendighed.

Ud over Magtens Korridorer-forsangeren består Retox Panic af vennen og kollegaen Simon Beck fra Viva Vertigo, der har stået for at bidrage med numre, producere pladen og samle op på og bearbejde de utallige sange, som Johan Olsen havde liggende i skrivebordsskuffen. Sammen introducerer de debutanten Lykke S. Andersen, der synger på fem skæringer og er i duet med Olsen på yderligere et par stykker. En uskolet og uerfaren vokalist, der bare ikke kan holde munden lukket, når musikken spiller.

– Jeg skråler bare med, jeg kan slet ikke lade være, siger pigen med de talrige tatoveringer med et smil. Og Johan Olsen var ikke i tvivl, da han hørte Lykke synge med ved jukeboksen på McKluud.

– Jeg synes ofte, at sangere på plade har fået filtreret en masse sjæl fra, og tilbage står den sjælløse teknik, og det kan blive meget sterilt. Det, jeg hørte Lykke lave, var en uprætentiøs, ikke-så-meget-pis-måde at synge på, uden de store fraseringer. Når man gør det, kommer der en intensitet i udtrykket, som jeg sætter virkelig stor pris på.

Er forventningerne blevet indfriede. Hørte du rigtigt ved jukeboksen?

– Selvfølgelig, hvad regner du med, Tuxen!! Ha, ha.

Læs et større interview med Retox Panic i GAFFA april. Debutalbummet This City Burns udkommer den 21. marts

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA