x

Xander – En kærlighedshistorie

Xander – En kærlighedshistorie

22-årige Xander Linnet ser ud til at gå en stor fremtid i møde. Hans førstesingle, Det Burde Ikk' Være Sådan Her, har toppet radio-playlisterne siden udgangen af 2010 og er i skrivende stund blevet hørt eller set som video over tre millioner gange på YouTube. Men det er stadig begrænset, hvor meget folk kender til manden bag hittet, ud over at han er søn af Anne Linnet. Det vil dog formentlig snart blive ændret, når debutalbummet er udkommet:

– Jeg glæder mig helt vildt meget, til pladen kommer ud og til, at folk kan høre den. Nu har jeg gået rundt med det her i fire år og skrevet på den her historie. Så det er jo spændende at høre, hvad folk har at sige til det, siger Xander.

Efter at have boet et par forskellige steder i København, samt en lille afstikker til Rom på to år, var det Christianshavn, han endte med at falde bedst tilpas på. Og selvom Xander ikke bor der længere, kommer han stadig tit i bydelen.

Er dine søskende også vokset op på Christianshavn?

– Jeg har mange brødre og søstre på kryds og tværs. Jeg kan ikke engang selv finde rundt i det. Min storebror og storesøster er vokset op i Århus. Min mor flyttede til København, og så blev jeg født. Så hvis man tænker over det, er jeg faktisk den eneste i min familie, som er ægte københavner.

Albummet, der har fået titlen Under Skyer Over Vand, er bygget op omkring en sammenhængende historie. Xander forklarer:

– Det er en samlet historie, som starter med at en ung mand kommer op til en mur, hvor han skal skrive hele historien om sit livs kærlighed. Og så handler den om to små børn, som møder hinanden. Det er en lille dreng, som finder en pige, der er meget ked af det og ikke kan se det smukke i livet mere. Så han tager sine øjne ud og giver dem til hende, så hun kan se det smukke i livet igen. Derefter løber de så ind i hans labyrint og vokser op i labyrinten sammen.

Har samplet mor

Xanders opvækst har været meget musikalsk. Som syv-årig begyndte han på klaverundervisning, og i 12-årsalderen startede han med at producere sine egne beats. Det kommer også til udtryk på pladen, som storebror, Marcus Linnet, har co-produceret:

– Albummet er meget blandet, rent stilmæssigt. Det er både r&b, hiphop og pop. Der er mange orientalske og arabiske sounds inde over. Der er også meget elektronisk med. Jeg har samlet det bedste fra de genrer, jeg synes er fedest.

Hvordan kan det være, at du har valgt at sample din egen mor på et af numrene?

– Jeg sad derhjemme i min lejlighed og havde lavet et beat, jeg syntes var pissefedt. Så kom min storebror forbi og hørte det og var også helt vild med det. Så snakkede han om, at det kunne være fedt at lægge lige præcis det her sample på. Så vi hentede det og prøvede at høre, om det passede nogenlunde tempomæssigt, og det passede bare lige oveni. Det var meget godt tænkt, så det er jeg glad for. Det var hans idé.

Førstesinglen er en meget følsom sang, er du en meget følsom fyr?

– Tja, det ved jeg ikke. Jeg tror, at jeg ligesom alle andre har begge sider i mig. Jeg har ikke noget behov for at gemme nogle af mine sider. Jeg tænker ikke på lytteren, eller hvem der skal høre det, når jeg skriver sangen. Der tænker jeg bare på at fortælle en historie bedst muligt. Og det gør jo selvfølgelig, at man må være hudløst ærlig. Langt de fleste vil kunne relatere til historierne på albummet. Og hvis de ikke kan det, er det, fordi de ikke har prøvet det endnu, og så har de jo noget til gode.


Xanders familie:

Anne Linnet var fra 1974 til 1985 gift med jazzsaxofonisten Holger Laumann, med hvem hun fik børnene Evamaria og Jan Martin, som siden har skiftet navn til henholdsvis Eva og Marcus.

Alexander "Xander" Linnet er født i 1988, faderen er Mads Buhl Nielsen.

I 2006 adopterede Anne Linnet det rumænske søskendepar Maria og Peter, som i dag er 21 og 16 år.

Anne Linnet lever nu i et registreret partnerskab med Tessa Franck.

Tessa Franck Linnet fødte den 31. juli 2010 en datter ved navn Isolde Elisabeth Franck Linnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA