x

Interview: Tim Christensen om Abbey Road-dvd

Interview: Tim Christensen om Abbey Road-dvd

I september måned spillede Tim Christensen to koncerter i Abbey Road-studiet i London. Koncerterne foregik i det legendariske studie 1, hvor The Beatles i sin tid indspillede størstedelen af The Beatles ("The White Album"). Studie 1 er fredet og ser derfor nøjagtigt ud, som det gjorde i 1968, da The Beatles transmitterede "All You Need Is Love" live ud til millioner af fjernsynsseere verden over. GAFFA var med i Abbey Road og fik en snak med Tim i backstagelokalet et par timer inden den første koncert.

– Jeg synes, det er fuldstændig vildt at være her, fordi stedet virkelig oser af historie. Når der bliver sagt Abbey Road, er det første ord, der dukker op i mit hoved, helt sikkert The Beatles, selvom her også har været mange andre vigtige musikere gennem tiden. Jeg kan sagtens genkende det hele fra alle de billeder, jeg har siddet og været så fascineret af, siger Tim og lader blikket glide rundt i rummet.

– Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er kæmpe Beatles-fan, og derfor føles det helt vildt at skulle spille to koncerter i Abbey Road. Da jeg var yngre, var det min største drøm at bygge en tidsmaskine og rejse tilbage til 1950’erne og flytte til Liverpool for at overbevise John Lennon og Paul McCartney om, at jeg var en bedre guitarist end George Harrison, smiler Tim.

Ud over The Beatles har bands som for eksempel Pink Floyd, Radiohead og Oasis også lagt vejen forbi det legendariske studie på Abbey Road i tidens løb. Derudover er soundtracket til Ringenes Herre og adskillige andre film også indspillet her.

Også Roskilde-optagelser
De to Tim Christensen-koncerter bliver nu udgivet på dvd sammen med optagelser fra en unplugged session og interviews med Tim og bandet fra Abbey Road. Derudover indeholder dvd’en en lille film, hvor man følger Tim på årets Roskilde Festival, optaget af Teis Moulin. Det er selvfølgelig primært numre fra Tims to soloalbum, der er at finde på dvd’en, men der er også enkelte klassikere tilbage fra Dizzy Mizz Lizzy-tiden.

– Oprindeligt var det faktisk bare meningen, at vi skulle spille et par koncerter i London for at præsentere mine sange for nogle udenlandske branchefolk. Og i stedet for at spille på en eller anden kedelig klub valgte vi, at koncerterne skulle foregå i Abbey Road. Det var først senere, vi besluttede at optage dem og udgive dem på dvd, siger Tim.

– Men jeg er utroligt glad for, at koncerterne bliver foreviget. Det er et godt minde at have. Vi har som band haft et virkelig godt år og spiller rigtig godt for tiden. Det vil jeg gerne have dokumenteret. Skulle der derudover stå nogle slipsedrenge blandt publikum og få lyst til at breake det her band ude i verden, ville det da være dejligt, smiler Tim.

Hverken første eller sidste gang på Abbey Road
Det er ikke første gang, Tim Christensen befinder sig i Abbey Road. Under indspilningerne af Rotator var han her i ti dage sammen med Dizzy Mizz Lizzy-drengene.

Det er anden gang, du er her. Har du lyst til at komme herover igen?
- Helt sikkert! Rigtig, rigtig meget … Jeg kunne virkelig godt tænke mig at indspille en hel plade herovre. Her er en helt speciel vibe, som er meget inspirerende. Og derudover står der en masse interessante gamle instrumenter i hjørnerne, som jeg godt kunne tænke mig at lege lidt med … Det ultimative ville være at indspille den næste plade her.

Hvornår er du klar med en ny plade?
– Det er ikke til at sige endnu … Jeg har en hel del idéer til nye sange, men der går i hvert fald et par måneder, før jeg er klar til at gå i studiet igen, siger Tim hemmelighedsfuldt.

Men mens man venter på det næste Tim Christensen-album, kan man bruge de kolde vinteraftner på at tjekke den nye dvd ud.

Tim Christensens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA