x

PowerSolos turnédagbog fra Italien kapitel 2

PowerSolos turnédagbog fra Italien kapitel 2

Dag 2: Savignano sul Rubicone af A.C
Vi krydser Italien i dag. Fra Middel til Adriaterhavet. Vi begynder på eneste rigtige måde; med god kaffe og en lille gåtur ved havnefronten og så den sædvanlige køretur, hvor man samler kræfter og sover og sankker om alt mellem himmel og jord. Vi gør et stop i Lucca, cykelbyen hvor mange danske professionelle ryttere har residens – vi leder efter en ganske bestemt stigning hvor alle cykelryttere i byen plejer at træne. Vore ven Jakob kan fortælle mangt og meget om netop Lucca og denne stigning.

I forsøg på at finde området uden gps ender vi dog ved en byport til den gamle citadel, og vi besøger en berømt cykelforretning i  stedet. Der handles cykeltøj og ejeren er tydeligt imponeret over at Jakob har et officielt Giro d'Italia-presse-klistermærke på sit kamera. Ejeren fortæller om Vandborg og Nicki Sørensen der dagen før var på visit. Både Kim, jeg og Jakob er store cykelfans og dette var et interessant lille visit, som er lagret i hjernen.

Videre…. Der er et godt stykke vej endnu og vi ender i et villakvarter langt ude på landet – gps'en har spillet os et puds men vi får rettet op på det og finder venue. Det er en lille bar med en fin lille scene med røde draperinger. Den sædvanlige procedure følger herefter. Eneste minus er stedets lys som er to LED lamper som intet kan – de skifter blot mellem rød, blå, lilla og hvidt. Temmelig kedeligt, og pulten der sædvanligvis styrer alt dette er kaput. Promotoren siger: biirre insajd notte gut.

Stedets personale fremtryller et skønt måltid i barens køkken. Der skylles efter med koldt øl og stive sjusser.

Lidt efter må  Rune, vores trommeslager, bede om assistance til at komme ud af toilettet i backstage, og endnu værre, så bliver han nød til at hente bartenderinden da han ikke kan finde ud af at skylle toilettet ud! Det får vi meget sjov ud af, da det viser sig at der sidder en meget stor knap lige i øjenhøjde som Rune simpelthen har overset…. Bartenderinden var knap så fornøjet…..

Showet bliver optaget live af Eduardo, en garvet italiener med studie lige under scenen. Vi får en optagelse med hjem, opdelt i spor så vi kan efterarbejde på det. Showet starter ud som lyn og torden, men jeg knækker to strenge på fire minutter og det hiver lige energien ud af mig. Det tager lige 6-7 minutter at få adrenalinet  rundt i årene igen, og herefter er der knald på. Vi spiller en blanding af hele vores bagkatalog plus nye fra "Buzz Human". Vores musik bliver rigtig godt modtaget, og der bliver ikke holdt tilbage fra publikum. Sydens folk elsker r'n'r – det ved vi allerede, og Italien skuffer absolut ikke.

Vi ender i hotelfoyeren omkring halv tre. Kim dykker under dynen med det samme, og Rune, Jakob og jeg slutter dagen af med en delikat grappa. Sådan skal den skæres.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA