x

Rachel Loshak – nede med Norah Jones, Moby og Marie Frank

Rachel Loshak – nede med Norah Jones, Moby og Marie Frank

Sidste år stiftede Marie Frank og hendes trommeslager Kent Olsen pladeselskabet Frankly Spinning Music, i første omgang for at udgive Marie Franks egen musik. Nu udsender de imidlertid en anden kunstner, den New York-bosatte engelske sangerinde og sangskriver Rachel Loshak, hvis nye album "Peach Pony" ellers kun kommer i USA, men også er på gaden herhjemme. Og Loshak, der bl.a. er inspireret af Ella Fitzgerald, Carole King og Edie Brickell og i øvrigt også spiller bas, har allerede formået at gøre indtryk. Bl.a. på selveste Norah Jones, der synger duet med Loshak på "Peach Pony"-sangen "Rita", ligesom Loshak sang kor for Jones, da denne optrådte til Grammy-uddelingen sidste år.

– Jeg kender Norah, fordi vi begge har spillet meget på sangskriverstedet The Living Room i New York, og heldigvis har hun stadig tid til at hjælpe sine venner, selvom hun har fået så meget at lave med sin succes, siger Rachel Loshak.

Det var også The Living Room, der bragte Loshak sammen med Marie Frank og Kent Olsen:
– De kom over for at spille der, en dag, jeg også sang, og vi faldt i snak og udvekslede cd’er. De blev glader for mig, og det blev så begyndelsen på en kontakt, hvor jeg først blev inviteret på turné i Danmark i foråret, og nu har skrevet dansk kontrakt. Jeg håber, det også kan bane vej til andre aftaler i resten af Europa.

Norah Jones’ kæmpesucces må da have givet dig blod på tanden? Du er jo en ung, eftertænksom sangerinde ligesom hende?
– Ja, men hun har lige haft det helt rigtige udtryk og skrevet den rigtige kontrakt på det rette tidspunkt. Den slags sker kun en gang i en generation. Jeg opererer på en lidt lavere skala. Men jeg håber da.

Norah Jones er ikke den eneste stjerne, der har fået ørerne op for Rachel Loshaks talenter. Loshak har indspillet to sange med Moby, der formodentlig kommer med på hans næste album.

– Jeg er ellers ikke så meget til elektronisk musik, men han fik mig overbevist om, at min stemme passede godt til musikken, og jeg håber da også, at hans succes også kan dryppe lidt på mig.

Rachel Loshaks hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA