x

Figurines: Vi tror stadigvæk på udlandet

Figurines: Vi tror stadigvæk på udlandet

Hvordan er det gået i øveren?
- Det er gået rigtig godt. Vi har vel opøvet en 30 sange fra vores katalog, både nyt og gammelt. Så har vi lidt at vælge imellem, når vi laver sæt til koncerterne og kan variere det lidt fra aften til aften.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne på jeres kommende tour?
- Nye og gamle Figurines-sange og et sammenspillet band, som glæder sig til at komme ud og spille.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
- Nogle råber, andre slår på ting, nogle ryger, andre drikker en skarp eller en pilsner eller begge dele. Der bliver uddelt high fives og krammere. Generalt prøver vi bare at få en eller anden fælles team spirit op at køre.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
- Vi er ved at prøve at få smørrebrød og snaps på den, men vi har ikke fået svar endnu, om det kan lade sig gøre.

Hvad hører I i tourbussen?
- Alt muligt forskelligt faktisk. Når vi kører hjem efter shows er der som regel bare fællessang eller "råbesang",  hvilket kan være pænt irriterende i længden for vores chauffør.

Det er efterhånden seks måneder siden, I udsendte "Figurines" her i Danmark. Hvilke udlandsplaner har I med pladen – er der noget konkret under opsejling?
- Helt konkret er der en tour i USA på østkysten i juni , og derefter bliver der nok noget Europa og mere USA.

Nærer I stadig et håb om at slå igennem i udlandet, eller er ambitionen lidt droslet ned i forhold til tidligere?
- Ambitionen er ikke droslet ned. Jeg tror bare, vi tænker anderledes omkring den nu, end vi gjorde for eksempelvis fire år siden. Som det er nu, synes vi, det er super fedt, hvis det kommer til at gå godt med vores nye plade, som udkommer i april i USA. Det kunne for eksempel være, at pladen får gode anmeldelser, og at folk kan lide den, eller at vi får lov at fortsætte med at turnere derovre. Men hvis ikke, så er der ligesom ikke noget at gøre ved det. Så må man prøve igen eller fokusere på det, man ved, fungerer.

Da I indspillede "Figurines", var det som trio, mens I på efterårstouren fik assistance af to ekstra live-medlemmer. Er de blevet fuldbyrdede medlemmer af bandet siden da, eller har I planer om at indlemme dem i bandet?
- Som det er nu, er de med i bandet, men ikke som fuldbyrdede medlemmer. De er med til alt det sjove: Koncerterne, festerne og så videre. Og de er dejlige og dygtige! En fornøjelse at spille sammen med.

Hvad er de nærmeste planer ellers for Figurines udover den kommende Danmarksturné?
Vi har nogle danske festivaler og koncerter i USA og Europa, og så leger vi lidt med tanken om en akustisk tour i Danmark på et tidspunkt.

Kan man forvente at se jer på nogle af sommerens festivaler? Roskilde Festival eksempelvis?
- Lige nu er Skive Festival bekræftet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA