x

Cut Copy: Electropop under varme himmelstrøg

Cut Copy: Electropop under varme himmelstrøg

Hvordan vil I beskrive jeres nye album, "Zonoscope"?

– Jeg synes, det er blevet en varm, sådan lidt jungleinspireret plade, hvor vi i høj grad har forsøgt at jamme os frem til sangene, hvilket vi aldrig har prøvet før. Vi ville gerne væk fra det lidt stramme popunivers, vi tidligere har dyrket, og det viste sig ret hurtigt, at jamming var et godt redskab til det, selv om vi egentlig ikke er særlig gode til at spille på instrumenter. Men vi fandt efterhånden ud af at få det til at swinge.

Ud over at I har givet jer i kast med at jamme, hvem så har været jeres inspirationskilder på det her album?

– Vi har været meget inspireret af afrikansk musik, og vi har især forsøgt at afprøve, hvordan vi kunne forene afrikanske rytmefornemmelser med en mere vestlig popmusik. Det var et band som Talking Heads jo fantastiske til, så dem har vi været dyrket en hel del under indspilningen af "Zonoscope". Vi har også lyttet til en del tidlig Chicago-house, men jeg tror, vi hver især haft et hav af inspirationskilder.

Det er efterhånden to et halvt år siden, I udgav jeres sidste album, "In Ghost Colours", som man vel godt kan kalde jeres gennembrudsalbum. Var I overraskede over, hvor positivt den plade blev modtaget?

– Det spørgsmål har jeg godt nok fået fra mange journalister, men skal jeg være helt ærlig med dig, tror jeg aldrig, vi for alvor nåede at registrere, hvor stort et gennembrud "In Ghost Colours" fik, fordi vi konstant turnerede på det tidspunkt. Vi begyndte selvfølgelig at lægge mærke til, at der kom flere og flere mennesker til vores koncerter, hvilket var superfedt, men det var ikke sådan, at vi følte et eller andet pres, som vi skulle leve op til under indspilningerne af "Zonoscope", fordi "In Ghost Colours" ramte så bredt. Vi har hele tiden været sikre på, at vi ville lave noget andet denne gang og ikke gentage os selv. Og det synes jeg er lykkedes ret godt.

Da "In Ghost Colours" udkom, blev I også udråbt til at være en del af en "aussie-scene".  Hvordan havde I det med den kategorisering?

– Hele den der aussie-hype tror jeg i høj grad, medierne var med til at skabe. Vi betragtede i hvert fald ikke os selv som en del af en aussie-scene, og det tror jeg egentlig aldrig, vi har gjort. Siden udgivelsen af vores debut, "Bright Like Neon Love", har vi haft blikket rettet mod udlandet og turneret så meget som muligt i blandt andet Europa og USA, så vi har kun opholdt os i Australien i længere perioder ad gangen, når vi været i studiet for at indspille. Jeg tror faktisk heller ikke, at folk går så pokkers meget op i, hvor ens favoritband er fra nu om stunder. Internettet har jo sørget for, at man kan opdage nyt musik fra hele verden ved et par klik på musen, og så bliver bandets tilhørsforhold på en eller måde lidt lige meget for lytterne. Sådan oplever jeg det i hvert fald selv, når jeg surfer rundt på nettet for at tjekke nye navne ud.

Så I føler måske heller ikke det store tilhørsforhold til Australien i almindelighed eller?

– Jo, vi holder meget af landet og betragter os bestemt som australiere. Vi har bare været så privilegerede, at vores musik har fundet et publikum over det meste af verden, og det har givet os en fantastisk mulighed for at rejse så meget, som vi gør. Og hvem ville ikke gerne det?

Cut Copy giver i aften kl. 21.00 en udsolgt koncert på Lille Vega.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA