x

Finale – Maria Rørbye Rønn

Finale – Maria Rørbye Rønn

Alder: 47 år

Civilstatus: Gift og har to børn på 16 og 18 år.

Profession: Maria Rørbye Rønn har haft en lang karriere oprindeligt som jurist i DR og efterfølger nu Kenneth Plummer som ny generaldirektør i kultur- og medievirksomheden.

Kommer du fra et hjem med klaver?

- Mine forældre startede faktisk med at leje et klaver, fordi min søster og jeg så gerne ville spille. Det blev vi meget glade for begge to, så de endte med at købe det.

Spiller du selv?

- Jeg spillede også forskellige slags blokfløjter i mange år, men klaveret tog over på et tidspunkt.

Synger du i badet?

- Ikke i badet, men jeg synger gerne i bilen eller derhjemme. Jeg vil sige med det samme, at jeg kan rigtig godt lide det, men jeg har ingen sangstemme overhovedet.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg har vidst, at det ville jeg ikke være dygtig nok til.

Hvad betyder musik for dig?

- Som ung fyldte musik rigtig meget i mit liv, men så skete der det, at vi fik små børn, og så var der nogle år, hvor vi næsten ikke hørte musik. Men jeg må sige, at vi efterfølgende har genfundet glæden ved musik i hverdagen. Der er en masse humør forbundet med musik.

Hvor meget fylder din musiksamling?

- Det er lidt svært at sige, når nu det meste er cd'er og lydfiler nu til dags. Men jeg ærgrer mig over, at jeg engang solgte hele min lp-samling, da vi flyttede. Jeg havde mange hundrede lp'er, som jeg havde samlet sammen gennem hele min ungdom og havde brugt mange sparepenge på.

Hvad er din yndlingsplade?

- David Bowies Ziggy Stardust-plade er én af mine absolutte favoritter, og The Beatles' Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band er også helt fantastisk, så dem vil jeg nævne.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

- Jeg har faktisk været inde og kigge, og der står et soundtrack fra tv-serien Ally McBeal. Den er godt nok ringe, den synes jeg er pinlig!

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

- Som jeg nævnte før, så har jeg ikke en tone i livet med hensyn til at synge, så jeg vil helst ikke ind på sådan en bar. Jeg har faktisk kun sunget karaoke én enkelt gang på en ferie i Vietnam, hvor jeg sang Bing Crosby, som de var helt vilde med, men det har nok ikke lydt særlig godt.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

- Det er nok Bee Gees, som jeg husker bedst fra dengang, hvor vi begyndte at gå til fester i folkeskolen og gymnasietiden.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

- Altså, hvis jeg skal have en romantisk aften med min mand, så sætter vi Andrea Bocelli på. Det kalder på en hyggelig aften og en god middag.

Hvad hører du helst søndag morgen?

- Hvis jeg har god tid, så vil jeg gerne høre nogle klassiske klaverkoncerter, ellers kan jeg finde på at høre nogle af mine svenske favoritter, blandt andre Lena Philipsson, Lisa Ekdahl eller Lisa Nilsson.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

- Det er pop- og disko-musikken fra min ungdom som blandt andet ABBA, Diana Ross eller Aretha Franklin.

Hvad er den første sang, du kan huske?

- Ud over børnesangene er noget af det første musik, som jeg kan huske, Donny Osmond. Jeg kan ikke huske titlerne, men jeg kan stadig nynne hans musik den dag i dag.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

- Det kan Dejlig Er Jorden, den er helt sikker.  

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- Det har jeg aldrig spekuleret over. Skal vi ikke tage den, når jeg bliver gammel?

Har du været i operaen?

- For nylig hørte jeg Renée Flemming synge i DR's koncertsal, og det var meget smukt. Jeg hører mere klassisk musik, end jeg hører opera, men de gange, jeg har set opera, har det været en fantastisk oplevelse. 

Har du været på festival?

- Jeg har da været på Roskilde Festival og til Grøn Koncert, men det er ved at være en del år siden. Men jeg har tænkt over det, siden min søn er begyndt at tage til Roskilde, for det er jo fantastisk at samles om musikken på den måde.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

-  Den, der har gjort størst indtryk på mig, var, da jeg hørte David Bowie i Malmö tilbage i 80'erne. Det var meget stort, og den sad i kroppen længe bagefter. Så hvis han kommer til Roskilde Festival, så kunne det være, at jeg skulle af sted igen.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

- Jeg vil sige, at dengang jeg var omkring 10 år og hørte Donny Osmond, der havde jeg nok lidt et crush på ham. Men det er aftaget med tiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA