x

Lake Placid: Charmerende, ungdommelig rastløshed

Lake Placid: Charmerende, ungdommelig rastløshed

Himlen over Berlin er mørk, skønt november gør sit for at lade lyset gennem sprækkerne. Efter otte timer på vejen står vi uden for Magnet Club, som skal danne ramme om Lake Placids show case i Tyskland. Busturen har været præget af den ungdommelige, rastløse raslen, som kendetegner en tour-bus på vej mod første bestemmelsessted. Forventningens glæde kort sagt.

Der er bandets Benjamin, som har en bemærkning til alt og alle. Der er den genert lavmælte, den sovende lydmand og den agtpågivende, nybagte far. Og der er bandets pligtopfyldende kontaktperson, som over telefonen nedtoner forventningerne til morgendagen ud fra devisen: hellere glædeligt overrasket end skuffet. Og endelig chaufføren med røgslør i hatten, selv om bandet ved afgang fra Rock Island på Islands Brygge understreger, at dette er en ikke-rygerbus!

På Magnet Club mødes vi tirsdag aften med Lake Placids manager, Lars Kudsk, som gentagne gange river sig i sit sparsomme hår over den lejrskolestemning, som hersker i bandet: "Jeg bliver mere og mere overbevist om, at I skal have en tour-manager", siger han, mens vi sidder på en minimalistisk, indisk restaurant og indtager aftenmåltidet. Drengene ser drenget på hinanden og nikker indforstået. For det er kaos. Ingen ved rigtig, hvor hvem skal sove, og det er de samme spørgsmål, som stilles igen og igen.

Onsdag morgen. Det er så gråsprængt og vådt udenfor, at man mest af alt har lyst at hvile hele dagen i armene på Morfeus. Men først på eftermiddagen skal Lake Placid holde stormøde og informeres om de planer, Lars og Universal har med dem. GAFFAs udsendte er forment adgang, men rygtet vil vide, at det blandt andet handler om en længere februarturné startende med show cases i London. Derefter går turen til By:Larm i Stavanger (Norges svar på Spot) over København og sluttende med en 14-dages tour arrangeret af det tyske event- og booking-bureau PolarZoo.

Ind ad døren træder bandets eneste kvindelige medlem, den dansk-islandske forsangerinde TK. Hun ser sig skyndsomt omkring i den store østberlinske bohemelejlighed og udbryder: "Her kunne man lave rigtig kunst. Ikke sådan noget, som vil laver." Vi lader den stå et øjeblik...

Klokken 22.30 entrer The Lakes Magnet Clubs sparsomme scene. I omegnen af 200 branchefolk og betalende er mødt frem. Lydprøven er gået efter planen. Og koncerten beviser da også, at Lake Placid live formår at fremelske det umiddelbare, legesyge udtryk, man hører på debuten Make More Friends. Publikum er oprømte som fisk i søen og promotors, booking-agencies, tour-managers og major-labels er til alt held mødt så talstærkt op, som Lars gentagne gange har proklameret. Aftenen er en succes.

Trætte, men fulde af livet begiver vi os mod en af Berlins største klubber, labyrinten WMF. Modsætningen er markant. Fra magnetklubbens sortrøde, øldunstende undergrundsstemning til vandflasker, Red Bull og piller i alle tænkelige afskygninger. Ikke lige min boldgade. Så jeg takker af, sætter mig ind i en ventende hyrevogn med en döner på størrelse med en bibel og forsvinder ind i den berlinske nat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA