x

Northside vil skabe en bæredygtig festival

Northside vil skabe en bæredygtig festival

Northside Festival er i år ikke blot blevet udvidet med en dag og et program med primært internationale navne. Den er også sat i søen med en målsætning om at være Danmarks mest innovative, bæredygtige og brugerinvolverede musik- og byfestival. Til GAFFA siger festivalleder Brian Nielsen dog, at festivalen ikke forventer at blive verdensmestre lige med det samme, men at de første skridt er taget:

– Vores Facebook-side er allerede meget brugerinvolverende, og eksempelvis spurgte vi, om der var behov for ratebilletter. Det fik vi helt vildt mange svar på og satte dem efterfølgende til salg. Omkring bæredygtighed tror jeg, alle vores potentielle gæster føler en vis form for ansvar for miljøet, så vi har allieret os med WorldPerfect, der er et bæredygtighedsbureau, og har blandt andet sørget for, at alt vores trykte materiale produceres på stenpapir, der er det mest bæredygtige på markedet.

Festivalen rykker i år til Ådalen, hvor der ikke før har været afviklet musikarrangementer, så egner området sig overhovedet til en festival?

– Det gør det i høj grad. Vi havde besøg af vores tyske samarbejdspartnere, der syntes, det var et fremragende sted. Infrastrukturen er ret fin, det ligger tæt på motorvejen, og området skråner en smule, så når man kigger på Scene 1, bliver det med udsigt over hele Århus. Så både udsyns- og størrelsesmæssigt er pladsen fremragende.

Festivalen har en kapacitet på 10.000, og ifølge festivallederen ligger billetsalget 200 procent foran det budgetterede tal med 18 ud af 20 navne klar, og programmet skal være med til at distancere Northside fra andre festivaler, samtidig med at man ikke har villet satse på et altoverskyggende hovednavn.

– Vi vil gerne sammensætte et homogent program bestående af navne, som har et stort publikum i Danmark for at undgå, at folk kun kommer for et eller to navne. Men jeg kan da godt forestille mig, at programmet fremover bliver lidt mere blandet, siger Brian Nielsen, der samtidig lover, at der kommer mere rock på programmet, og går dette års festival godt, er håbet, at det kan blive en tredagesfestival i 2012.

– Vi skal flytte os stille og roligt, og jeg vurderer, at festivalen ikke skal være større end 20-25.000, hvilket der er plads til og passer til den type musik, som vi gerne vil præsentere. Så vi skal ikke være en konkurrent til Roskilde, men et mål kunne i stedet være, at vi får opbygget en festival, der som nogle af de engelske festivaler kan melde udsolgt, inden der er offentliggjort et eneste band.

Northside Festival 2011 afvikles i Ådalen ved Århus i dagene 11.-12. juni, og på programmet er navne som Band Of Horses, Suede, The Streets, Editors og Interpol (billedet).

Køb billetter via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA