x

Masser af fed musik på CPH PIX

Masser af fed musik på CPH PIX

Det er atter engang blevet tid til spillefilmsfestivalen CPH PIX, der foregår i dagene fra 14. april til den 1. maj over hele København. Men det hele er ikke kun film i biografens mørke. Festivalen byder også på en lang række koncerter med blandt andet Sort Sol, PowerSolo og Cola Freaks. Derudover sætter holdet bag festivalen fokus på filmmusik med flere arrangementer: Jim White (billedet) viser sin debutfilm og giver koncert på Loppen, drone metal-duoen KTL lægger musik til stumfilmen Sunrise i Imperial, og den britiske filmkomponist Michael Nyman, der blandt meget andet lavede musikken til filmen The Piano, inviterer indenfor i Diamanten til koncert, film og live-interview.

– Musikkomponisterne kommer altid til sidst i rulleteksterne efter produceren, stuntmændene og så videre. I år sætter vi blandt andet fokus på filmmusikken, for det er jo en mærkelig størrelse, som man jo ikke bemærker. Men når man ikke bemærker den, betyder det jo, at den virker, fordi man ikke studser over den stemning, man bliver sat i, siger eventkoordinator Louise Højgaard Johansen.

CPH PIX sætter også punken på plakaten med punkkoncert på Stengade og flere punkfilm på programmet.

– Vi viser otte punkfilm, der er lavet af punkere og som tager punk-ånden op og er ret edgy. De handler ikke nødvendigvis om selve punkscenen, men de benytter punkens tilgang til filmkunsten, siger Louise Højgaard Johansen og fremhæver blandt andet punk-klassikeren Dogs In Space, der bliver vist i Husets Biograf.

Derudover er der også mulighed for at se verdenspremieren på Seamus Murphys fulde biografversion af PJ Harveys musikvideoværk til hendes album Let England Shake, der udkom i februar. Og skal det hele ikke handle om musik, så kan du for eksempel også se zombiefilmen Day Of The Dead i de mørke og klamme korridorer under den tidligere militærbastion Fortet, eller hvad med at genopleve gyseren Blair Witch Project på en storskærm midt i en dyb, mørk skov?

Hele programmet kan ses på cphpix.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA