x

Viva la Pop Revolution!

Viva la Pop Revolution!

 

For ottende år i træk indtager Pop Revo-festivalen Aarhus hen over den sidste weekend i april, ligesom i 2009 og 2010 på VoxHall, for at give publikum en musikalsk indsprøjtning fra kanten af indiescenen med både anderledes og eksperimenterende musik.

I år byder programmet i alt på otte bands fra både ind- og udland:

Sleep Party People, der to gange har høstet hele fem stjerner her i GAFFA for Brian Batz' melankolske sovekammer-kompositioner, amerikanske Deerhoof, der blandt andet besøgte Roskilde Festival i 2009, danske Thulebasen, den svenske trio PAPER, ligeledes svenske Sail A Whale, den canadiske strygermagiker Owen Pallett, punkede iceage (billedet) og Taragana Pyjarama, der tidligere var kendt under navnet Eim Ick. Det er med andre ord et imponerende opbud af talentfulde musikere fra et væld af forskellige undergenrer, der skal spille det aarhusianske publikum igennem de to aftener, festivalen varer.

– Pop Revo er en festival, hvor vi forsøger at skabe en eksklusivitet ved at håndplukke det bedste af det bedste til vores publikum, og det er jo forcen ved netop vores type festival. Det bliver meget mere koncentreret, siger Stefan M. Rasmussen fra Pop Revo.

Pop Revo opstod i 2004, hvor en gruppe studerende satte sig for at stable en række koncerter på benene med musik, som man ikke umiddelbart fandt på pladehylderne. Siden er festivalen vokset fra år til år, og sidste år lagde 700 indie-elskere vejen forbi.

– Det, der adskiller Pop Revo fra andre festivaler er, at man kan høre alle koncerterne, hvis man bliver hele vejen igennem. Det er ikke som på en normal festival med mange forskellige scener. Det skaber en intimitet, at der er så mange mennesker samlet det samme sted fem-seks timer to aftener i træk. Så kommer man hinanden ved.

Udover selve festivalen er der også live acts på klubben V58, der lægger lokaler til både Pre Pop Revo torsdag den 28. april samt til afterpartyet, når det sidste band har forladt festivalscenen på VoxHall.

 

Se hele programmet til festivalen 29.-30. april 2011 på poprevo.dk og køb billetter via www.gaffa.dk/live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA