x

Carsten Holms P6 BEAT-blog del 1

Carsten Holms P6 BEAT-blog del 1

Billedet: Et kig ind i P6 BEATs allerhelligste denne 4. april… Studiet hvorfra vi vil sende live og producere masser af seje udsendelser…

Kære GAFFA-læser.
 
Det kan godt være, at denne 4. april er noget helt almindeligt for dig. Måske ligner den sidste mandag, måske minder den om 4. april sidste år, eller måske lægger du generelt bare ikke så meget i, at det er den første mandag i april.

Det ville jeg måske heller ikke gøre, hvis ikke det lige var fordi jeg ved, at jeg om præcis en uge fra nu, er dybt begravet i at gøre klar til min allerførste udsendelse på P6 BEAT.

P6 BEAT er en af de nye digitale radiokanaler, der kan lyttes til på DAB og dr.dk, og det særlige ved P6 BEAT er at det er en kanal, som tager musikken seriøst. Her vil vi komme til at tale om og med musikken, for at bruge et gammeldags men stadig virkelig rammende ord: "formidle" musikken, og vi tager fat i de lag af musikken som flirter, har giftet sig med eller helt har opfundet de alternative genrer.

Det er grundlæggende en massiv udfordring at forklare i detaljer hvad P6 BEAT er, for vi høvler rundt med punk fra iskolde Danmark og sukker-soul fra den varme undergrund i staterne – vi præsenterer stadion rock 'n' roll for folket og nørdet klippeteknisk funderet elektronisk musik for de få – vi blænder op for lyden af et kohorn fra Estland til de nyeste danske pladeudgivelser – og så i øvrigt alt muligt ind i mellem.

Dagen i dag går med at arbejde mig hen til mine første udsendelser. Jeg sender mandag til torsdag, direkte mellem 15 og 18. Der vil være gæster i studiet, livemusik fra vores lille TOY-session-setup (mere info følger om TOY-session), masser af ny musik fra blogs og friske albumudgivelser, tendenser, gamle klassikere og meget andet.

I dag er jeg ved at lave aftaler med nogle uafhængige danske labels, der enten arbejder i det store eller det små – alle har mere eller mindre det samme udgangspunkt: De er startet fra bunden – som regel af en mand eller kvinde, med en god ven eller veninde. Et af Danmarks fineste labels igennem de sidste 10 år, holder nemlig afskedsfest på næste fredag i København – Morningside lukker og slukker, og derfor vil det være oplagt for mig at prøve at fortælle historien, dels om Morningside der blandt andet har givet os I Am Bones, Figurines og Oh No Ono, men også om det hårde slid, den svære økonomi, ideologi og de priser, der betales undervejs for at repræsentere nogle bands og den musik, som man brænder for at give videre til andre.

Jeg har selv en liste så lang med labels, jeg vil tage fat på og snakke med – jeg tror kun, jeg får plads til et label om dagen (i fire dage), men hvis du har nogle gode bud, så skriv meget gerne nogle i kommentarfeltet her…

Du er også mere en velkommen til at P6 BEAT'e os på facebook – you very much "like" yes…?!?
Jeg skriver i øvrigt igen i morgen – og resten af ugen – helt frem til P6 BEAT launch, den 11. april kl. 00.00!
 
Mandagens musiktip: Fucked Up – "The Other Shoe", single forud for et kommende album, der er ude i juni, så vidt jeg husker rigtigt.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA