x

Jenny Wilson: På sjælefyldt strandhugst i eget bagkatalog

Jenny Wilson: På sjælefyldt strandhugst i eget bagkatalog

Hun påbegyndte sin musikalske løbebane som grundlægger af de charmerende indiepoppere First Floor Power, men siden 2005 har Jenny Wilson huseret under eget navnetræk og trakteret med to fremragende soloplader, hvoraf det seneste – det kritikerroste "Hardships!" fra 2009 – omfavnede poppens gyldne snit og samtidig bibragte elementer af r&b, soul og gospel ind i musikken. Sidstnævnte genre har Jenny Wilson nu rendyrket på det dagfriske dobbeltalbum, "Blazing", hvor der ligeledes er blevet plads til en stribe remix-versioner af sangene fra "Hardships!".

Hvordan kom du på idéen at genindspille dine sange fra "Hardships" i gospelversioner?
- Jeg havde et ønske om at udvikle mine sange yderligere i forhold til de oprindelige versioner på "Hardships!". Her kan man allerede høre en vis påvirkning af spirituals og gospel, så jeg tog kontakt til Tensta Gospel Choir, og de var med på at lave noget sammen med mig. I første omgang troede jeg bare, samarbejdet skulle strække sig over et par koncerter, men da jeg begyndte at turnere med Tensta Gospel Choir, var det, som om sangene mistede deres mødom. De fik en grovere og mere dynamisk karakter, og det havde jeg lyst til at dokumentere og indspille sammen med koret.

Hvordan gik samarbejdet så med Tensta Gospel Choir i studiet?
- Det gik også over al forventning! De er en broget flok i alderen 16-40 år - fordelt på fem kvinder og en mand. Vi tilbragte tre dage i studiet tilbage i maj måned sidste år, og til at begynde med havde jeg ikke den fjerneste anelse om, hvad optagelserne skulle ende ud i. Men koret viste sig at være ren magi at arbejde med.

Hvad er det, gospel-genren kan, som fascinerer dig?
- Det er først og fremmest stemmerne. Der sker så meget interessant, når der er så mange stemmer i gang. Der er så meget kraft bag dem.

Hvad så med den anden del af pladen – den består også af genindspillede versioner fra "Hardships!". Var du overordnet ikke tilfreds med pladen?
- Jo, bestemt. Egentlig havde jeg ikke planer om at lave en "remake" af "Hardships!". Det var først, da jeg indspillede det, som udgør "Blazing II", at jeg tænkte: "Wow, det er jo genialt det her!" Jeg var blevet bedt om at komponere musik til en danseforestilling ("I'm Not Looking Back" af den svenske instruktør, Helena Franzén, red.), men for første gang følte jeg mig ikke rigtig fristet af at sidde og skrive sangene selv. Så jeg inviterede Daniel "Fagge" Fagerström (kendt som medlem af blandt andet The Je Ne Sais Quoi og Skull Defekts, red.) op i mit studie. Fagge havde på eget initiativ lavet nogle remixes af mine sange fra "Hardships!", som jeg forelskede mig fuldstændig i. De var kunstneriske og mere frie end meget andet, jeg har hørt inden for remix-verdenen. Han turde at smelte det poetiske og dansable sammen, og det var netop det, som fik mig til at bede ham om at skrive musikken med mig. Vi endte faktisk med at indspille "Blazing II" i et rasende hurtigt tempo."

Hvilken nyfortolkning af sangene på de to gange "Blazing" er du mest glad for?
- Jeg elsker "Pass Me The Salt" og "Only Here For The Fight" på "Blazing I". På "Blazing II" er min favorit "Beyond That Wasteland".

Har samarbejdet med Tensta Gospel Choir givet dig mod på at udforske gospelgenren yderligere?
- Altså, nu vil jeg ikke kalde musikken decideret gospel. Korsangerne er gospel, men når de synger sammen med mig, bliver udtrykket noget andet gospel. Men i første omgang skal vi i hvert fald turnere sammen, og så må vi se.

Du spiller to koncerter i Danmark til maj. Jeg går næsten ud fra, at publikum godt forvente, at du har Tensta Gospel Choir med til koncerterne ligesom sidste år?
- Ja, vi tropper op hele slænget, og det vil sige 15 personer. Det er vidunderligt rodet selskab at være på turné med, skulle jeg hilse at sige!

"Blazing" er netop udkommet. Jenny Wilson kan opleves i Danmark slutningen af maj i henholdsvis Store Vega (26. maj) og på Spot Festival (27. maj).

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA