x

Undercover: Hush - Dark Horse

Undercover: Hush - Dark Horse

Hvem: Karsten Sand

Hvor: Nørrebro, København

Hvornår: December 2010

Med en lille håndfuld sikre udgivelser har Michael Hartmann og Dorthe Gerlach i flere år givet danskerne rendyrkede folk- og country-ballader som duoen Hush. Det er denne lyd, som den etablerede gruppe forsøger at illustrere med den lilla/gule tegning af frontsangerinden, der pryder Dark Horse-coveret. Sangskriveren Michael Hartmann, som karakteriserer sig som "en lille skummel bagmand på bagsiden af coveret", fortæller om samarbejdet med tegneren Karsten Sand:

- Vi havde en ide om, at vi gerne ville have et tegnet cover denne gang. Så vi mødtes med Karsten en aften og havde en masse ideer og billeder med til ham. Så gik han i gang og ramte mere eller mindre stemningen i første hug. Vi ville gerne have, at det skulle virke lidt klassisk, organisk og samtidig lidt 70'er-agtigt, sådan noget der ville passe på et gammeldags albumcover.

Coverdesigneren fik blandt andet Rumours af Fleetwood Mac og Kenny Rogers' The Gambler stukket i hånden, som duoen fandt ikoniske i forhold til billeder og skrifttyper. Derudover fik han en række forskellige cowboytegneserier fra 70'erne og udgaver af den kendte Modesty Blaise-serie, som han kunne forholde sig til.

- Jeg bad dem om at sende mig alt muligt, som de havde af ideer og så videre. Der kom de med blandt andet med et The Doors-cover med Jim Morrison, en række countrycovere og de her tegneserier. Vi har helt klart forsøg at ramme country- og westernstilen i det, blandt andet i brugen af skrifttyper, fortæller Karsten Sand.

Selvom tegningen var der i første hug, krævede brugen af de westernlignende skrifttyper og den Modesty Blaise-inspirerede todeling af Dorthe Gerlachs ansigt en smule mere diskussion og skulle passe den form for genbrugspapir, som coveret blev trykt på. Men tegneserie-æstetikken er blevet ramt, sådan som Michael Hartmann selv havde forestillet sig.

- Jeg synes, at det er blevet rigtigt godt og det har fået den stemning, som vi håbede på at kunne finde. Det er jo et forsøg på at lavet et ikonisk albumcover med et billede af Dorthe. Det er blevet præcist, som vi gerne ville have det, slutter musikeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA