x

Kaizers Orchestra på aktiv ferie

Kaizers Orchestra på aktiv ferie

Den 11. september spillede Kaizers Orchestra deres sidste koncert i et år. Turné-pausen kommer oven på tre år med hektisk live-aktivitet og en stram tidsplan: Kun fjorten dage fik nordmændene fri efter at have turneret med deres album-debut. Derefter gik turen igen til studiet.
Denne gang skal det være anderledes, og det er der ifølge Kaizer-guitarist Terje Vinterstø (billedet) flere gode grunde til:

– Vi var ikke glade for at spille alt for meget uden at have nyt materiale i bagagen. Samtidig ville vi gerne have bedre tid til at kæle for det tredje album, forklarer han.

Men hvor mange ville betragte en et-årig turné-pause som en god anledning til at holde ferie, har flere Kaizers-medlemmer i stedet kastet sig over nye musikalske projekter. Eller rettere, gamle.

– Det er faktisk et ti år gammelt band, starter Terje beretningen om sit hårdtpumpede punk-band, Skambankt.
– Men i sommer mødtes vi igen til en polterabend, og ugen efter stod vi i studiet for at indspille en demo. Den vakte interesse hos et pladeselskab, og så gik det ellers derudad. Kaizers-pausen skal jo bruges til et eller andet – og jeg ved ikke noget bedre end at spille en masse guitar.

Lidt samme indstilling har Kaizers-sanger og -sangskriver Janove Ottesen. Mens orkestret lagde an til en pause, benyttede han lejligheden til at gøre et solo-album færdigt.
– Jeg har arbejdet med sangene på "Francis’ Lonely Nights" i fire år. Kaizers-sangene slog bare igennem først, fortæller Ottesen.
Hverken Janove eller Terje er i tvivl om, at Kaizers Orchestra har flere gode år i sig. Men sideprojekterne er en god lejlighed til at få "lort ud af systemet", som Vinterstø formulerer det.

– Kaizers Orchestra-musik er pågående og højt, og det vil vi ikke røre ved. I stedet prøver jeg andre ting, når jeg laver solo-sange, som Janove forklarer.

– Denne gang blev det stille, smukke sange, men det næste album bliver noget helt andet igen – up-tempo og dansabel pop, tror jeg.

Skambankt er albumaktuelle med "Skambankt" 9. december
Kick. Janove Ottesens "Francis’ Lonely Nights" er udkommet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA