x

The Shaking Sensations' turnédagbog kapitel 2

The Shaking Sensations' turnédagbog kapitel 2

Fra den 7.-25. april er post-rock-bandet The Shaking Sensations på tour i Europa. Bandet består af: Jeppe Nygaard Christensen, guitar. Jens Wejs Sørensen, guitar. Jakob Madsen, bas. Mads Hantho, trommer. Christian Wejs Sørensen, trommer. Her er deres turnédagbog fra landevejen.

Fra Prag til Polen

Det er igen med livet som indsats, at vi manøvrerer gennem hårnålesving op og ned ad bjerge, på smalle hullede veje. Ses der bort fra de oplevelser, vi indtil videre har haft på scenen, som har været utrolig gode, så er de naturoplevelser, vi får hele tiden, faktisk også hele turen værd. Lige nu befinder vi os i det nordlige Tjekkiet, tæt på grænsen til Polen, hvor vi skal spille i aften. Der er skov og bjerge så langt øjet rækker.

I går spillede vi i Prag, på et meget besynderligt sted, i en park i et forstadskvarter. Nok det underligste sted vi nogensinde har spillet. Alligevel udviklede denne aften sig også til endnu en regulær succes. Der var vel 40 mennesker i den lille café, men det var ikke bare de lokale promoteres venner. Det var folk, der på den ene eller anden måde havde opsnappet, at et post-rockband fra København ville lægge vejen forbi Café Na Pul Cesky denne lørdag aften.

En genert gut, med begrænsede engelskkundskaber, kom hen til mig efter koncerten og sagde, at han havde nydt vores koncert, mere end han havde nydt japanske Monos sidste koncert i Prag. En anden fyr sagde meget kontant: "Fuck Mogwai, Fuck God is An Astronaut – you guys are the best!" Det er altså noget der varmer og styrker selvtilliden.

Igen var de lokale promotere meget søde og tog sig godt af os – dog var koncerten i Prag tourens mest primitive. Både hvad angår spillested, overnatning – og opførsel. Selvfølgelig skulle der drikkes nogle tjekkiske øl og det blev også forholdsvis sent. Nu går turen til Wroclaw i Polen – med en smule tømmermænd.

Vi skal spille to koncerter i Polen. I Wroclaw og Poznan. Vores polske booker har lavet et enormt stykke arbejde. Både lokalaviser og radioer har annonceret vores ankomst, så forventningerne til netop disse to koncerter er store.

Det er i det hele taget utroligt, at helt fremmede mennesker har lyst til at lave så meget arbejde for et band, som er stort set ukendt. Det er virkelig noget, der varmer helt ind i sjælen. Måden vi bliver behandlet på alle steder vi kommer, er uovertruffen, og jeg synes virkelig, de danske spillesteder kan lære noget af deres "branchefæller" hernede sydpå.

Bare det at hele bandet og crew – i alt syv mand – blev indlogeret under noget der sagtens kan betegnes som luksuriøse forhold, på et Hotel i Chemnitz, efter et betalt opvarmningsjob for et mindre amerikansk psych-doom act, er jo helt ude i hampen i forhold til danske standarder. Black Math Horseman var i øvrigt skide seje og søde. En lille drøm gik i opfyldelse da jeg fik en sludder med Sera fra bandet. Hun er simpelthen så god til at spille bas…

I øvrigt havde vi en længere snak om en "Fog Machine", som ikke virkede optimalt. Det er ikke svært at forestille sig, hvor den snak endte henne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA