x

Roskilde Festival klar med 68 nye navne

Roskilde Festival klar med 68 nye navne

I dag på spillestedet Stengade i København holdt Roskilde Festival deres årlige pressemøde, hvor de traditionen tro offentliggjorde størstedelen af navnene til sommerens festival.

Arctic Monkeys (billedet), som til sommer er albumaktuelle, spiller deres eneste festivaljob i år på Roskilde. Festivalens musikchef Rikke Øxner udtaler: – Vi ved, at Arctic Monkeys ligger højt på folks ønskeliste, og vi er stolte over at kunne præsentere dem igen.

Af andre rocknavne, der er blevet tilføjet, kan nævnes The Strokes, Bad Religion, Rob Zombie, eksperimentalrockerne Battles og de fremstormende metalgiganter Mastodon. Stærke nye navne til rock-spektret, der i forvejen talte blandt andet Iron Maiden.

Også på hiphop-scenen var der en række nye tilføjelser, heriblandt Black Milk, den stærkt hypede sydstatsrapper Curren$y, Atmosphere og ikke mindst OFWGKTA, der står for Odd Future Wolf Gang Kill Them All. OFWGKTA er et Los Angeles-baseret rapkollektiv, der har opnået enorm kultstatus på det seneste, og som allerede er blevet sammenlignet med Wu-Tang Clan. De leverer nogle meget energiske sceneshows, der blandt andet inkluderer crowd-surfing, masker og dværge. Af tidligere tilføjelser til rap-programmet kan nævnes L.O.C. og Big Boi fra Outkast.

I den mere poppede ende kan der af nye navne nævnes Lykke Li, der gæster Roskilde for anden gang. Om Lykke Li udtaler Rikke Øxner: – Lykke Li svæver sejrrigt over det europæiske kontinent, og ikke nok med det: hun har også formået at erobre et ret velassorteret amerikansk marked. Vi er meget glade for at have sikret hende til plakaten i år.

Et andet navn, der i den seneste tid har gået sin sejrsgang, er engelske James Blake. Han begejstrede for nylig anmeldere og publikum i Store Vega og vil til sommer kunne opleves på Festivalen. Øxner udtaler om James Blake: – I år har man næppe kunne komme uden om James Blake, og vi er meget glade for, at han kommer og spiller hos os til sommer.

Ligeledes i den elektroniske ende diskede festivalen op med endnu en interessant tilføjelse, nemlig dubstep-trioen Magnetic Man, der også var at finde på plakaten i 2008. De tre briter medbringer special guests Katy B og SBTRKT DJ Set og har udtalt, at grunden til, at de fortsatte som live-act, var det fantastiske og overvældende Roskilde-publikum, de mødte i '08.

Et andet spændende navn i den elektroniske genre er canadiske DEADMAU5. Joel Zimmerman, som gemmer sig under musehovedet, spillede Cosmopol-scenen i 2009 og er kendt for at levere højteknologiske danseorgier og såkaldte ud-af-kroppen-fester. Det kan tilføjes, at det overdimensionelle musehoved er blevet opgraderet til en LED-udgave, så mon ikke der til sommer er lagt op til en fest af proportioner igen?

Af andre nye tilføjelser kan nævnes Gloria Området, der vil byde på den nye scene, Gloria. Her vil der være lagt op til intim-musik og er ifølge Roskilde Festival selv et sted, der er beregnet til kunstnere, der ellers er svære at placere. Der vil i Gloria-teltet være plads til 1000 mennesker og ifølge Rikke Øxner er det svært endnu at sige, hvilke navne der vil pryde scenen, "da de ikke ligefrem må have været P3's uundgåelige."

Der forventes at blive tilføjet yderligere 25-30 navne.

Se hele programmet hos Roskilde Festival.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA