x

The Olympics – Pop med plads til store armbevægelser

The Olympics – Pop med plads til store armbevægelser

Det er næsten umuligt at bevæge sig ind i The Olympics' univers uden at bide mærke i den skov af symboler, der omfavner det hele og skaber sammenhænge mellem musikken, det visuelle og navnet. For eksempel: The Olympics – altså den globale sportsbegivenhed – har fem sammenknyttede ringe i logoet. The Olympics – altså det danske band – har fem medlemmer, der er bundet sammen af musikken. Eller et andet eksempel: De dragter, som bandet bærer i musikvideoen til førstesinglen Bollywood, er de samme dragter, som medlemmerne ligger under på coveret til deres debutalbum. På coveret danner dragterne en femkant. Eller et O. Som i Olympics.

Og ramt helt ved siden af er det absolut ikke. For bandets melodiøse pop, hvor det er tilladt at bryde med de kendte rammer og have store armbevægelser, kan sagtens lede tankerne hen på sportsbegivenheden The Olympics, hvor det jo netop gælder om at skille sig ud.

– Vi vil gerne lave spændende, storslået og udfordrende popmusik, der stadig er bredt favnende. Og det syntes vi passede meget godt på navnet. Men det er selvfølgelig også bare et navn, og vi får sikkert problemer med det på et tidspunkt. Det skal nok passe, at der er copyright på det, siger forsanger og guitarist Niklas Frost Iversen til GAFFA.

Den 11. april lå debutpladen Mother klar i butikkerne. Som næsten nydannede var gruppen blandt de fire vindere af P3s KarriereKanonen i 2009, og i januar i år spåede GAFFA, at de fem københavnerdrenge ville blive blandt højdespringerne her i 2011. Bandets inspiration kommer blandt andet fra ældre navne som Talking Heads, Beatles og Bowie, men også nyere navne som new yorker-duoen MGMT har været forbilleder for den iørefaldende pop på albummet:

– MGMT har været gode til at udfordre popskabelonen og lave effektiv popmusik samtidig med, at det er ekstremt interessant at lytte til.

På samme måde er det for The Olympics et mål i sig selv at lave popmusik, der udfordrer traditionerne på en nysgerrig og eventyrlysten måde. For pop kan godt være eksperimenterende samtidig med, at det når bredt ud, fortæller Niklas Frost Iversen:

– Vi har både strygere, corny blæser-arrangementer, mærkelige strengeinstrumenter og sjove lyde i vores musik, som, hvis vi havde været et mere stilbevidst og stramt band, nok ikke havde klaret cuttet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA