x

The Late Great Fitzcarraldos er klar med debutalbummet

The Late Great Fitzcarraldos er klar med debutalbummet

The Late Great Fitzcarraldos imponerede sidste år med deres The Late Great Fitzcarraldos EP og som opvarmning for Efterklang. Nu er det tre mand høje orkester, hvis medlemmer – Tobias Buch-Andersen, Jacob Funch og Jakob Millung – også er aktive i bands som blandt andre I Got You On Tape, moi Caprice, Deerhoof og Choir Of Young Believers, klar med deres første langspiller. Men har de kunnet bruge de meget særegne udtryk i de orkestre, de ellers spiller i, eller er de – om man så må sige – startet på en musikalsk frisk?

– Både og. Enhver gruppe har vel sin egen orden og musikalitet. Vi har opbygget noget erfaring, der tages med videre, men den stil og æstetik, som vi sammen dyrker i The Late Great Fitzcarraldos, er en anden end den, der arbejdes på i eksempelvis I Got You On Tape eller moi Caprice, fortæller Jakob Millung og fortsætter:

– Emnerne er i hvert fald set igennem en anden optik. Og det er på mange måder helt naturligt, vil vi mene. Lige så snart en flok mennesker går sammen og danner et band, opstår der en dimension, som ikke sådan lige lader sig kontrollere. En lyd, en dagsorden, en fortælling eller en bestemt måde at arbejde på. Den er et resultat af de vibrationer, inspirationer, venskaber og den kærlighed, der nu engang måtte være til stede, når gruppen er samlet. Sammen dyrker vi tre nogle referencer og inspirationskilder såvel som sagn og mytologiske figurer, der ikke umiddelbart er at finde i vore andre bands. Vi er en meget lille og eksklusiv, religiøs kult.
 

Hvordan er fremtidsplanerne for bandet i forhold til også at skulle afse tid til at spille i andre orkestre?
– Vi tillader os at gå i eksil sammen i Californien og her i København fra tid til anden, hvilket egentlig bare er skønt. I stedet for den der form, hvor man render herhjemme og sjat-øver, mens folk jonglerer med kærester og arbejde samtidig, skaber det i stedet en god, koncentreret stemning, der fordrer en helt anderledes arbejdsmoral. Vi er netop hjemvendt fra en måned sammen i et hus i Los Angeles, hvor vi var så heldige at få skrevet og indspillet størstedelen af det, der forhåbentlig bliver vores næste plade. Herefter planlægger vi - som i ethvert andet band – perioder, hvor vi eksempelvis vil indspille eller turnere. Dejligt, dejligt.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA