x

WhoMadeWho udgiver minialbum

WhoMadeWho udgiver minialbum

Den 26. april smed WhoMadeWho det otte numre lange mini-album Knee Deep på gaden. På albummets sange har trioen valgt at udforske et noget mørkere lydbillede, end man er vant til fra deres hånd, mens de mere hit-potentielle numre er gemt til det album, der udkommer til efteråret. Forklaringen fra bandets sanger og guitarist Jeppe Kjellberg lyder:

– Da vi var i færd med at indspille vores nye plade, gik det op for os, at musikken faldt i to forskellige dele. Der var de radiovenlige numre, og så var der de mere udfordrende sange. Det, som Knee Deep kan tilbyde, er et lidt mere komplekst udtryk, og vi har derfor meget passende udsendt det uden for Danmark på det tyske label Kompakt, som er kendt for en mere techno-orienteret profil, men har senest udgivet ting som Panda Bear og Rainbow Arabia.

Men hvorfor vente med at servere de mere lyttevenlige numre for folk? 

– Vi synes sådan set også, at Knee Deep er meget lyttevenligt. Albummet kræver bare lidt mere opmærksomhed af lytteren. Vi er desuden meget stolte af pladen. Så selv om vi sådan set nok har gemt det mere radio-orienterede musik til den næste plade, er det ikke en lyttefjendtlig plade, vi denne gang har lavet. Hele processen med at lave de her to plader har været meget intuitiv og spontan. Vi har skabt noget, og så er det op til pladeselskaber og publikum at skabe en mening ud af galskaben bagefter. Vi havde som sagt ikke besluttet på forhånd at lave to forskellige plader. Sådan blev det bare.

Men hvorfor dette mørke og denne uro i sangene?

– Musikken på Knee Deep kan vel bedst beskrives som "Intelligent Dance Music": dansemusik med et bredspektret følelsesregister. Pladen er blevet til ud fra noget ikke-bevidst. At der er lidt mørke og uro i sangene, er derfor blot et udtryk for, at der også er mørke og uro inden i de tre medlemmer af WhoMadeWho. Men WhoMadeWho er da mest af alt et optursorkester. Det kan man også godt fornemme på Knee Deep, hvis man lytter ordentligt efter – eller hvis man hører os live i løbet af sommeren, lyder den slet skjulte opfordring fra den albumaktuelle trio.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA