x

Boom Clap Bachelors udsender andet kapitel i trilogi

Boom Clap Bachelors udsender andet kapitel i trilogi

Så blev det – endelig, fristes man til at sige – tid til anden del af den albumtrilogi, som danske Boom Clap Bachelors påbegyndte i 2008 med udgivelsen Kort Før Dine Læber, der blev modtaget overordentligt godt af anmelderne. Det nye minialbum, Mellem Dine Læber, indeholder fem skæringer. Det viderefører dogmet fra første kapitel i trilogien om dansksprogede tekster, mens musikken stadig bygger på elektroniske rytmer blandet med håndspillede instrumenter.

– Det var en god fornemmelse at følge den røde tråd i det univers, som vi skabte på den første plade med danske tekster. Det er jo meget historier i relation til vores eget liv, siger Ronni Vindahl, der blandt andet står for vokalen på førstesinglen Falder Ud, Falder Ind.

– På den nye plade har vi på musiksiden leget mere med rigtige stryger-arrangementer og udviklet vores lyd mere, forklarer han.

Selvom der er gået tre år siden sidste udgivelse, har gruppen ikke ligget på den lade side. Tiden er blandt andet blevet brugt på et remix af Panamahs Ikke For Sent, der blev Ugens Uundgåelige på P3, samt en række sideprojekter. Ronni Vindahl har lavet en soloplade, der udgives i løbet af de næste par måneder, hvor han blandt andet har arbejdet sammen med svenske Jenny Wilson, og Boom Clap Bachelors anden hovedbagmand, Robin Hannibal, har sammen med sangerinden Coco skabt det elektroniske soul-navn Quadron, der sidste år blev udgivet i USA.

Også Boom Clap Bachelors' nye album er signet til udgivelse på den anden side af Atlanten, hvor pladen netop er udkommet på det L.A.-baserede selskab Plug Research (Daedelus, Flying Lotus, Quadron med flere) Og selvom det kan lyde formålsløst at udgive musik med dansk lyrik i USA, så er det måske ikke så mærkeligt endda. Inden de danske radioer rigtigt åbnede op for gruppen, var de allerede blevet et hit på BBCs Radio 1.

– Det må jo være, fordi musikken siger nok i sig selv, så teksterne bliver sekundære, og man virkelig kan føle musikken, ræsonnerer Ronni Vindahl.

Hvad er jeres forventninger til udgivelsen af "Mellem Dine Læber" i USA sammen med Plug Research?

– Forhåbentlig vil amerikanerne få øjnene op for Boom Clap Bachelors. Det er nok vores opfattelse, at med den slags musik, som Boom Clap Bachelors er, findes der kun et meget lille marked i et land som Danmark, men i USA kan det muligvis gå hen og ramme en langt bredere skare af lyttere. Danmark er meget er rock/dance/folk-land, hvis man ser på, hvad der gør sig godt herhjemme. I USA er der plads til at de fleste genrer kan få et større publikum. Så det er vores forhåbninger, snarere end forventninger, at få et større publikum i udlandet. Allerede nu, hvis man ser på, hvem der skriver til os og støtter vores musik, så er det overvejende folk fra udlandet, der af andre veje har hørt om os og som virkelig elsker det, vi laver. 

Hvordan håndterer de det faktum, at teksterne er på dansk?

– Plug Research har ikke givet udtryk for de store bekymringer angående det danske sprog. Jeg har faktisk ikke hørt dem sige noget i den retning om det endnu...

Hvordan er den danske musikscene anderledes end den amerikanske?

– Som før nævnt er den danske scene noget mere snæver i forhold til den amerikanske. Det er selvfølgelig i forhold til, at USA har 50 gange flere indbyggere end Danmark, og giver derfor også 50 gange bedre muligheder for at ramme en skare af lyttere, groft sagt. Historisk set har USA også en anden tradition for blandt andet soulmusik, som er en genre, vi i Boom Clap Bachelors altid har været stærkt influeret og inspireret af, selvom vores musik ikke rigtig er noget bestemt eller rendyrket genremæssigt. Det soulede ligger nok så dybt i os alle, at på en eller anden måde kommer det til udtryk i de fleste af vores sange, uafhængigt af indpakningen af den enkelte sang. Dette hænger så også sammen med, at jeg tror, amerikanerne bare er vant til mere musikalsk diversitet, og at mere nichéprægede bands kan klare sig bedre end her, hvis de arbejder for det.  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA