x

Asbjørn Toftdahl – Drengen med de mærkelige ører

Asbjørn Toftdahl – Drengen med de mærkelige ører

Asbjørn er vokset op på en højskole, og han er vant til at være den yngste blandt en masse talentfulde mennesker. På SPOT er han med sine 19 år den alleryngste, der skal optræde (så vidt det er redaktionen bekendt). I aften klokken 18.00 får han taget sin SPOT-mødom, når han skal spille i Rytmisk Sal med sit band Asbjørn and the Strange Ears.

Jeg møder ham i Musikhusets foyer tre timer før, han skal på scenen. Han er helt rolig og synes ikke, der ligger et særligt pres på ham, selvom han er den yngste. "Jeg kommer jo bare, med alt hvad der er mig," smiler han med en kæk reference til højskolesangbogen.

Ikke bange for de store navne
Asbjørn skal spille på et attraktivt tidspunkt på festivalen, både The William Blakes og Jenny Wilson giver koncert kl. 18, ligesom ham. Han frygter dog ikke, de store navne vil trække for meget publikum fra hans koncert:

- Jeg ville gerne selv have set Jenny Wilson, men egentlig er det en meget anderledes genre end min, så jeg er ikke bange for konkurrencen.

- Min musik egner sig bedst til at bevæge sig til. Hvis bare jeg ser en eller to fødder, der rykker sig i takt til musikken, er jeg glad. Jeg har i hvert fald tænkt mig at gå amok på den scene.

Asbjørn har brugt foråret på at lave sin plade færdig. Han har stadig ikke noget pladeselskab, men det passer ham udmærket, for så har han fået lov at fordybe sig og fremtrylle den lyd, han selv helst vil have.

- Når jeg er i studiet er det mine ører, der er The Strange Ears, på scenen er det drengene, jeg spiller sammen med.

First we take SPOT, then we take …
Han blev ringet op på en natlig busstur fra København mod Aarhus og vækkede alle, da han fik at vide, han skulle spille på SPOT Festivalen. Siden er det gået stærkt, og hypen har været stor omkring hans musik. Den garvede musiker Steffen Brandt har sågar anbefalet ham som en af dem, der er værd at høre på årets SPOT Festival.

Asbjørn kan desuden afsløre, at hypen omkring ham har givet endnu et stort job på en af sommerens mange festivaler. Han kan ikke afsløre hvilken, men det vil blive offentliggjort i løbet af næste uge.

- Og så satser jeg selvfølgelig på Roskilde næste år, siger han med et glimt i øjet og skynder sig videre til endnu et interview.  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA