x

Hola Ghost i Schweiz – turnédagbog, 4. del

Hola Ghost i Schweiz – turnédagbog, 4. del

Dagen begyndte med et godt morgenmåltid efter aftenens og nattens udskejelser på spillestedet Hirscheneck i Basel og så gik turen mod spillestedet Mariaberg i Rorschach (der btw. ikke har noget med Rorschach-testen at gøre, desværre). En ganske smuk køretur fra Basel til Rorschach, hvor vi faktisk ikke havde de ellers obligatoriske tankstations-pligt-konsum-besøg.

Efter en hjertelig afsked med Forgetters og lovninger på at connecte på nettet, rullede vi ud af Basel. Maverne var stadig ikke helt på toppen efter gårsdagens obligatoriske "Links-radikal-vegetar-lasagne" og måske lidt for meget fest… Så i stedet for det obligatoriske konsum-besøg på en tankstation, valgte vi at prøve en af de schweiziske motorvejscafeteriaer. Der fik Monarch baghjul! – Med et forrygende udvalg af friske råvarer og et lækkert stykke lammekød, der var perfekt stegt, skyllet ned med almdudler og økologisk grape-sodavand, ville man ønske at det danske motorvejs-kvæg ville stille større krav til spisestederne på ruten…

Den sidste koncert var i Rorschach, der ligger rigtig fint ved Bodensee, med mange dyre villaer og hoteller – og en masse veltilfredse rige turister. Spillestedet Mariaberg, der desværre snart lukker pga. af boligspekulationer i nabolaget, var super cool! Klubben lå i en gammel restaurant, med højt til de buede lofter og kæmpe blyindfattede glaspartier i taget og med store gamle lysekroner og ornamentik, og statuer af engle med basun-kinder und so weiter. De unge knægte, der driver stedet, var super flinke og glade for at endelig vi kom til byen. De havde prøvet at få os derned for nogle år siden, hvor det ikke passede ind i vores planer.

Vi fik lavet en knaldhurtig og god lydprøve og kunne komme hen på vores hotel, hvor vi kunne nå et par morfædre, inden vi skulle ud og spise. Så blev det aften og tid til turnéens sidste koncert. Og, fucking hell it rocked! Rigtig god koncert og publikum var i den grad på og interesseret i at koncerten blev en fest. Dejligt at møde mennesker rundt omkring i verden, der kan synge med på vores sange. Én ting er vores egoer, anerkendelse og det shit, men en anden og større glæde er at mærke, at vores musik gør noget ved folk. ROCK! Flere folk spurgte om vi snart kommer med en ny plade, fedt at høre, at de har vores forrige albums.

Efter koncerten sad vi uden for og pustede og fik en smøg. Der kom en fyr hen og roste vores optræden. Han sagde han arbejdede med bands og efter at vi havde spurgt om han var tur-manager, roadie eller lydmand, fortalte han at han var talentspejder for SONY i Schweiz. Vi rock-sludrede lidt med ham, og efter han havde spurgt hvor gamle vi var, og vi havde svaret ham (ærligt) takkede han pænt og gik… Hæ, selvom vi nok kunne regne ud, at vi ikke får nogen guld-kontrakt med Sony-Schweiz, så var det en fantastisk aften.

Spillestedet, der også er Rorschachs eneste bar, havde ud over dem, der kendte os, også lokket en del lokale teens og 50-årige turist-par til. Sidstnævnte så lidt skeptiske ud da vi gik på scenen, men de blev og hørte hele koncerten. De lokale teens havde en fest helt oppe foran scenen, og selv de lokale skumlende die-hard rockabillyer, der ellers nok plejer at vide hvad man skal mene om rock med trommemaskine, var på. Vi kunne mærke, at der ud over rockstil-tingen og det underholdende i at to skandinaviske burritoer spiller mexisurf, også var en ukompliceret glæde ved den, musik vi spillede. Det er selv efter mere end 20 år i bizz det fedeste!

Og så tilbage til after party'et med glade mennesker, der havde svært ved at slippe os. Der blev hældt Appenzeller Snaps op - og ned - i strideste strømme. Vi var nødt til at stoppe før festen, så vi kunne nå et par timers søvn, inden turen til lufthavnen i Zürich. På vej ud af den godt fyldte bar, opdagede vi at der var næsten lige så stor en fest i gang på gaden uden for spillestedet, hvor en masse mennesker havde slået sig ned, og der blev drukket øl, røget tobak og hygget igennem. En fin aften, der så ud til at fortsætte længe efter vi var gået…

Hola Ghost takker alle de coole mennesker vi mødte på denne turné i Schweiz. Vi glæder os til næste gang…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA