x

Keep On Rockin udvikler talenter i Nordjylland

Keep On Rockin udvikler talenter i Nordjylland

Det nordjyske talentudviklingsprogram Keep On Rockin hjælper unge håbefulde bands med at få det bedste ud af deres talenter. Med hjælp fra kompetente kræfter og gæstelærere som Carsten Heller, Frederik Thaae, Søren Christensen (The Blue Van), Rasmus Ardahl (BandBase) og Claus Bergmann (Kitty Wu) bliver de unge musikere rustet til at tage favntag med musikbranchen. Vi har talt med initiativtager Søren Kristensen om det nordjyske projekt.

Talentudviklingsprojektet Keep On Rockin har eksisteret siden 2008. Projektet er primært støttet af Kulturaftale Nordjylland med Brønderslev Kommune som projektansvarlig. Projektet er udviklet af Brønderslev Kommunes kulturkonsulent Inger Aarup Kristensen, landsformand for ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) Søren Kristensen og Thøger Riis Michelsen, der er konsulent, lektor og medejer af Volcano Management. Men hvad går projektet helt præcist ud på? Initiativtager til projektet og landsformand for ORA, Søren Kristensen, fortæller:

– Keep On Rockin er et talentudviklingsprojekt, hvor der hvert år vælges fem unge nordjyske bands, som følger et forløb, der starter med en samling i uge 42, hvor bands over fire dage har seminarer og band-coaching. Hvert band får et øvelokale i fire dage samt en band-coach, som følger dem de fire dage i øvelokalet. Efter bandcampen følger et etårigt forløb, hvor der er fire-fem endags-samlinger og seminarer med forskellige temaer. Desuden får bands i løbet af året besøg af deres band-coach i øvelokalet. Forløbet slutter, hvor det startede med en firedages bandcamp i uge 42, hvor de fem grupper er samlet med fem nye orkestre.

– Det centrale i Keep On Rockin er den tid, der bliver brugt med band-coachen i øvelokalet. Det handler om at finpudse sit materiale og fordybe sig i samspillet samt om at eksperimentere. Seminarerne handler typisk om branchekendskab, KODA, sceneperformance, bandøkonomi og jura, rollefordeling i band, booking af spillejobs, networking, pr, digitale medier og lignende. Al undervisning tager udgangspunkt i dér, hvor de enkelte bands står rent udviklingsmæssigt. Så vi forsøger at målrette undervisning og coaching til hvert enkelt band. De deltagende bands har desuden medindflydelse på, hvordan temaerne til seminarerne sammensættes.

Hvordan kommer man med i Keep On Rockin?

– Man sender en mail til mig på denne adresse: [email protected]. Vi starter tilmeldinger i august og har deadline primo september 2011. Man skal sende en skriftlig ansøgning med lyttemateriale, og et udvalg bestående af regionale og nationale branchefolk udvælger så, hvem der skal deltage.

Vi forventer 100 procent engagement

Hvad får man som band ud af det forløb, I tilbyder?

Keep On Rockin handler først og fremmest om at hjælpe og udvikle talentfulde nordjyske bands. Dette gøres ved at give dem professionel coaching til at udvikle sig rent kunstnerisk samt give dem kendskab til musikbranchen, så de står bedre rustet til at forfølge de målsætninger, de har som band. Vi har løbende kontakt med vores bands og har samtaler med dem omkring målsætninger og planlægning. En vigtig del er at opstille målsætninger for det kommende år, sådan at vores bands hele tiden har en plan, de kan følge.

I har haft ret god succes indtil videre. Hvilke grunde tror du, der kan være til det?

– Vi er succesfulde, fordi de bands, vi har, er talentfulde og ambitiøse. Projektet er populært, fordi Keep On Rockin er en mulighed for nordjyske bands til at blive taget seriøst som musikere og modtage professionel sparring. Det koster ikke noget at være med, men vi forventer, at de bands, der deltager har 100 procent engagement. Vi er afgjort blevet et projekt, som unge nordjyske bands med ambitioner gerne vil deltage i, så vi har efterhånden fået et netværk ud til de fleste unge nordjyske bands i alderen 16-24 år. Men vi optager kun fem bands om året. I 2010 var det Flod, Quick Quick Obey, Feedback Bakery, Run Sister Ray og Mont Oliver.

Kan du nævne et par bands, der har fået udbytte af programmet og hvordan?

– Af de af vores bands, der har fået størst succes, kan jeg nævne Artificial Brothers, som vandt P4 Rocktoget i 2009, Balkan-bandet Bagdad Beat, folk-rock-gruppen Rufus Spencer og postrock-electronica-gruppen Flod, som begge har vundet Rock Nord Prisen på 30.000 kr. De to mørke og dystre rockbands The Woken Tree og Get Your Gun har også være igennem Keep On Rockin. Det band, som har fået det største gennembrud indtil videre, er duoen Glass Arena (billedet), som i foråret har spillet support for Murder og Falullah. Glass Arena spillede desuden på Spot Festival 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA