x

Lucy Love: Det hele går efter planen

Lucy Love: Det hele går efter planen

Der står Siame på dørklokken og i passet, men det er rapperen og billedkunstneren kendt som Lucy Love, der åbner sin hoveddør for GAFFA i Urbanplanen på Amager, hvor hun bor i en toværelses stuelejlighed med kæresten og manageren Kettil. Et område, som Lucy kender særdeles godt. Hun er født i Zambia, af en engelsk mor og zambisk far, men hurtigt gik turen til Danmark, og siden hun var fem år gammel, har hun boet i blokken skråt over for, hvor hun i dag residerer.

– Jeg elsker Amager. Det er lidt som at bo på landet, her er bondegård, byggelegeplads, dyr og meget plads, og i vores gamle lejlighed havde vi udsigt over hele Amager Fælled. Min far var dj (ja, som i sangen, red.), og min mor billedkunstner, så jeg er godt stimuleret hjemmefra

 

Ung, ambitiøs og målrettet

Lucy har fra starten vidst, hvad hun ville, og der har ikke været meget slinger i valsen hos den mørklødede Amagerpige. Først gik hun på den lokale folkeskole Peder Lykke, og gik sideløbende på billedskolen i København i syv år, og efter at 9. klasses eksamenen var i hus, var det så heldigt, at der var blevet bygget en Øresundsbro.

– Jeg gik på et gymnasium i Lund med speciale i billedkunst og formgivning. Jeg syntes, det var meget mere interessant end at gå på et almindeligt gymnasium i Danmark. Mig og min ven var vist de første danske pendlere til stedet, men det var bare at cykle til Tårnby station, og så tog det ikke mere end 40 minutter i alt. Det var sindssygt fedt, dygtige lærere, billedkunst på et helt andet niveau og en masse kreative fag. Jeg var den bedste i klassen, da vi var færdige, og fik 13 i alle de fem kreative fag, vi havde. Min drøm har hele tiden været at komme på akademiet (Læs: Det Fynske Kunstakademi, red.) – musikken kom først til for alvor for seks år siden – så efter gymnasiet kom jeg ind på en meget prestigefyldt kunsthøjskole i Malmö, som er et forberedelsessted til akademiet. Jeg havde regnet med at skulle gå der et par år, men allerede efter det første år blev jeg optaget på akademiet.

 

Det Fynske Kunstakademi

– Da jeg blev optaget, var jeg lige fyldt 19 år, hvilket dengang gjorde mig til den yngste elev på skolen nogensinde, og jeg kan godt forstå hvorfor, man skal have noget erfaring og ballast. Rammerne er der, men du skal i høj grad skabe dit eget projekt og dine egne idéer, og selv holde dig til. Der er ikke nogen, der kommer med en protokol og tjekker dine mødetider. Det er på den ene side meget befriende og stimulerende, men også noget, der kræver stor selvdisciplin og selvsikkerhed, og du skal virkelig have noget, du brænder for og vil. Det tog det mig mere eller mindre tre år at finde ud af. Men det hele er faldet i hak, efter at Lucy Love er blevet mit hovedprojekt på Akademiet. Jeg har taget alle de obligatoriske kurser som kunsthistorie, og efter at jeg tog orlov i forbindelse med den første plade, har der været fuld skrue på projektet Lucy Love i alle faser.

– Du kan sige, at jeg er art director på Lucy Love, hvor jeg har en finger med i alle tænkelige dele af projektet, fra musik til tekst, design, logo, videoer, tøj, scenografi, promotion, booking, pladeselskab, det hele. Jeg har brugt meget tid på at rendyrke nogle koncepter, som da vi brugte sort/hvide labyrinter som gennemgående tema på alt omkring debutalbummet Superbillion, og så til den sorte og neongule stil, der gennemsyrer alt på og omkring album nummer to, Kilo. Jeg kan lide idéen om at kreere et stempel, der siger Lucy Love. Folk tror måske, at det er meget enkelt og simpelt, men der ligger mange overvejelser og timers arbejde bag. Lucy har været mit projekt og omdrejningspunkt på skolen, som jeg afslutter den 20. maj (Lucy Love er altså nybagt dimittend, når dette læses, red.).

 

24-7

Hvad har du primært lært på akademiet?

– Det har nok ikke så meget været det tekniske; dér kunne jeg meget i forvejen. Men jeg har på en måde lært at tænke, lært mind mapping, at overskue hele projektet Lucy Love, hele tiden at være den, der er på forkant med, hvad der skal ske. Det er noget jeg aldrig slipper, jeg tænker på det 24-7, det er mit liv. Jeg er perfektionist og går 100 procent op i mit arbejde og laver kun noget, jeg kan stå helt inde for. Og Lucy Love havde helt sikkert ikke været det samme, hvis jeg ikke havde gået på akademiet. 

Er der noget, du har savnet på studiet?

– Der kunne godt have været et syværksted og nogle bedre rammer for at arbejde med plastik, og så har der været en del koncept-workshops, som ikke har interesseret mig så meget, og ikke så meget, der har kombineret billedkunst og musik. Men man har selv haft mulighed for at skabe en masse af de ting, så jeg klager ikke, jeg har haft nogle gode år. Og jeg kan finde på at efteruddanne mig på et tidspunkt, for eksempel inden for teater, design eller beklædning.

Har du brugt dine studiekammerater til noget?

– Ja, meget, her er nogle rigtig dygtige folk. Den første video til No V.I.P (der viser 5500 stillbilleder i stop-motion-teknik, red.) blev instrueret af Sif Westerberg fra skolen, og da jeg skulle lave video til Poison (fra album nummer to, Kilo, red.) kontaktede jeg Tommy Ipsen fra min årgang, der mestrede en helt speciel teknik, der gav videoen en slags superhero-manga-præg, uden at det var animeret eller tegneserie.

 

Gør det selv

Der bliver i det hele taget gjort meget ud af videomediet hos fænomenet Lucy Love, senest på den aktuelle single Thunder, der er en slags kortfilm med Iben Hjejle i en meget spooky hovedrolle.

– Jeg betragter enhver video som et statement; det er alle selvstændige projekter. Jeg gør meget ud af, at hver ting skal være unik. Thunder er et helt nyt territorium, hvor vi har arbejdet sammen med instruktøren Martin Werner, som er sindssygt dygtig. Jeg har i det hele taget haft held til at arbejde med en masse utrolige talentfulde mennesker, som har været villige til at tage Lucy Love-kasketten på. Jeg så gerne, at der var flere kanaler at vise videoerne på.

Har du et overordnet statement? Hvad står du for, og hvad vil du sige med din kunst?

– Hmm, overordnet må det være "gør det selv". Det er på den hårde måde, men det er også befriende og tilfredsstillende at gøre tingene selv. Jeg indgår i en treenighed med Yo Akim, der i høj grad skriver og producerer musikken, og min kæreste Kettil, der er min manager og kører vores pladeselskab Superbillion. 

Det ser ud, som om det går meget godt.

– Ja, det hele går efter planen.

 

The Academy Exit

Den 20. maj (efter GAFFAs deadline) opførte Lucy Love sit afgangsprojekt på Det Fynske Kunstakademi, i form af multi-medie-koncerten The Academy Exit. Tanken var, ifølge pressemeddelelsen, at opføre "det ultimative show med en scenografi skabt specifikt til dette formål ... En unik koncertoplevelse med et kompromisløst sceneshow."

– Selvom det er en koncert, bliver det det visuelle, som er i fokus. På scenen er der mig og Yo Akim og flere dansere, og vi arbejder med en scenografi, der er syv meter bred, tre meter dyb og to meter høj. Og i alt varer koncerten lidt over en time.

 

 

Lucy Love og musikken

– Født i Zambia 1985 som Lucy Siame.

– Flyttede to år efter til Danmark.

– Begyndte at gå til "jungle fever"-fester på Christiania, da hun var 12 år gammel.

– Møder producer og trommeslager Yo Akim i 2006, og projektet Lucy Love tager fart.

– I november 2007 udkommer debutsinglen No V.I.P., senere kommer musikvideoen, begge store undergrundshits. 

– Vinder kategorien "P3 Eksperimentet" ved P3 Guld i januar 2009.

– Singlen Daddy Was A DJ udkommer i januar 2009 og hitter stort. 

– Debutalbummet Superbillion udkommer i februar 2009. 

– Spiller på Spot og en sublim Roskilde-koncert i 2009.

– Tour i Benelux-landene i 2009, hvor Lucy Love fik og har stor succes.

– Lucy og Yo Akim bidrager med tekst og musik til Steen Koerners forestilling Menneskerobot opført på Dansescenen i København. Lucy står også for kostumer, rekvisitter og sminke. Opføres som Humanrobot på Roskilde 2010, og der påtænkes opførelser i blandt andet London, Paris og New York. 

– Den elektropop-orienterede Poison udkommer august 2010 og bliver Ugens Uundgåelige på P3. Videoen med Lucy som manga-superhelt får stor opmærksomhed. 

– Andet album Kilo udkommer oktober 2010. 

– Vinder to priser ved Danish DJ Awards, april 2011.

– Optræder for 20.000 mennesker i Tivoli, april 2011. 

– Premiere på videoen til Thunder, maj 2011. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA