x

Trentemøller fortæller om sit Late Night Tales-album

Trentemøller fortæller om sit Late Night Tales-album

Tidligere på ugen udkom den 25. udgave af mix-album-serien Late Night Tales (tidligere Another Late Night), denne gang sammensat af Anders Trentemøller. Dermed har den danske musiker og dj skrevet sig ind i serien, der tæller eklektiske kompileringer sammensat af navne som Four Tet, The Flaming Lips, Air, Fatboy Slim, Arctic Monkeys og Sly & Robbie.

I en pause fra den igangværende verdensturné og færdiggørelsen af det kommende Darkness Falls-album fik vi en kort snak med Anders Trentemøller om den nye kompilering og hans generelle musikforbrug.

– Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke kendte Late Night Tales-serien, men det lød som et cool koncept, altså at lave et mix til de sene timer. Ligesom med mit tidligere mix-album (Harbour Boat Trips – Copenhagen by Trentemøller) sammensatte jeg jo bare et mix af de kunstnere, der har inspireret mig gennem tiderne. Men jeg gik mere efter at følge en rød tråd stemningsmæssigt, og derfor gik jeg heller ikke så meget op i, om det var perfekt beatmikset denne gang. Jeg gik mere efter et naturligt flow, og så kan det jo godt være, at det går op og ned i tempo, eller et gammelt nummer bliver spillet lige efter et nyt.

– Denne gang fik jeg også mulighed for at bruge et par numre, jeg gerne ville have haft med sidste gang, men som jeg ikke kunne få lov at bruge dengang. EMI, der står bag denne nye udgivelse, har lidt flere snore at trække i, så jeg fik både Velvet Underground og Mazzy Star med på det nye mix. Men der var stadig numre, jeg ikke fik lov at bruge denne gang. Blandt andet et nummer med Warlocks og et virkeligt smukt nummer med Sunn 0))) / Boris, som af en eller anden grund ikke kunne komme med. Men de kommer måske med næste gang igen.

Hvor finder du musik? Går du på rov i pladebutikker, eller er alt digitaliseret?

– Både og. Sommetider kommer numrene også fra venner, der sender anbefalinger, og engang imellem surfer jeg rundt på blogs og finder nogle nye numre. Men det kommer meget i perioder, da jeg bruger det meste af min tid på at lave min egen musik. Så jeg vil ikke kalde mig selv for en stor musiksamler, men jeg holder altid et nysgerrigt øre og øje åbent. 

Hvad var dine seneste to pladekøb, digitalt og i fysisk format?

– Crystal Stilts' seneste album In Love With Oblivion købte jeg via iTunes, og så købte jeg en gammel Leonard Cohen-lp, da jeg var på turné. Jeg er så dårlig til at huske titler, med det er den, hvor The Partisan er på (Songs From A Room, red.)

Fortolker Chris Isaak

I tradition med LateNightTales-serien er der også inkluderet et covernummer. Hvorfor valgte du at fortolke Chris Isaaks' Blue Hotel? Du har jo også tidligere lavet et edit af Isaaks' Wicked Game.

– Jeg havde flere numre oppe og vende, blandet andet et Sparklehorse-nummer, men jeg endte med at vælge Blue Hotel, fordi jeg altid har været vild med det nummer og kunne se en pointe i at lave en lidt anderledes version af netop den sang. Og så er teksten så simpel, at den ville virke som en duet, hvilket den også er blevet i min version med Steen Jørgensen og Marie Fisker på vokal.

Denne slags mix-album giver tit et godt indblik i bagmandens smag. Er der en særlig musiker, hvis pladesamling du godt gad at gå på opdagelse i?

– Ja, jeg gad egentlig godt at se både Dangermouses og Flying Lotus' pladesamlinger, da de er producere, som jeg virkeligt har respekt for, og hvis referencer lyder interessante.

På den promoudgave, jeg har fået af Late Night Tales-albummet, er der hist og pist smidt små speaks ind, der fortæller at "you are listening to Late Night Tales by Trentemüller" med en meget tysk udtale af dit efternavn. Hvad er det underligste, du er blevet kald i udlandet?

– Nå gud, det har jeg slet ikke hørt, så det er forhåbentlig noget, de kun har gjort på promo-udgaverne. Men for at svare på dit spørgsmål, så var der i mange år i England, hvor de simpelthen bare droppede det ene E i mit navn, så jeg bare hed Trent Moller på plakater og flyers. Jeg gætter på, at det er fordi, at det var den måde, Pete Tong (engelsk dj og radiovært) udtalte mit navn, når han spillede min musik i radioen. Siden hen har de heldigvis lært at stave det rigtigt, og det går også bedre med udtalen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA