x

Katy B – Livet er en mission

Katy B – Livet er en mission

Kun 22-årige Kathleen Brien har under kunstnernavnet Katy B formået at gøre en del væsen af sig i løbet af det sidste halve års tid, hvor numre som Katy On A Mission, Lights On og Easy Please Me, der alle bærer den unge sangskriverskes signatur, har præget æteren i hjemlandet England og skærpet interessen fra det store udland.

Som lille var det plader med Destiny's Child, Boyz II Men og ikke mindst Alicia Keys, som Katy havde i rotation på sit anlæg, og trangen til at udfolde sig musikalsk begyndte særligt i teenageårene at melde sig. Forældrene støttede hende i den musikalske mission og sendte hende på BRIT School i Crydon, hvor hun som 17-årig lavede sine første demoer, der førte til et samarbejde med to af Englands største dubstep-navne:

– I BRIT Schools studier lavede jeg en garage- og house-orienteret demo, og ham, der producerede den, var dj på radiostationen Rinse FM (tidligere pirat-radiostation, der særligt spiller grime, dubstep og drum and bass, red.). Han spillede nummeret for DJ Zinc, som kontaktede mig på MySpace og bad mig levere noget vokal til et nummer, han og Geeneus arbejdede på. Det var vildt!

 

Fyrene er for lumre og arrogante

I dine pressemeddelelser står der, at pladen er baseret på dine egne erfaringer og følelser. Er der noget, du ikke kunne finde på at skrive en sang om?

Hvis et emne i en sang er for personligt, sørger jeg for at pakke det lidt ind og ikke være for direkte omkring det, sådan at jeg kan bevæge mig ind i de mere ømtålelige ting på en måde, der er til at arbejde med for mig. Men som udgangspunkt er jeg egentlig ikke bange for at skrive om nogle emner. På pladen beskæftiger jeg mig både med sex, om at være forelsket i folk med kærester og om at blive udnyttet af fyre, men det er alt sammen beskrevet på en meget dagligdags facon, hvor jeg ikke viser mine egne svage sider.

Ifølge din nyeste single, Easy Please Me, er det svært for dig at møde ordentlige fyre i byen. Det virker lidt svært at tro på, kan det virkelig passe?  

 

– Haha, nej det kan det faktisk ikke. Selvfølgelig er der masser af gode fyre derude. Sangen handler nok mere om, hvor svært det kan være for mange mennesker at møde nogen, man virkelig godt kan lide, og som man passer godt sammen med. Sangen er også et udtryk for, hvor trættende det kan være, at mange fyre prøver at være noget, de ikke er, og hele tiden skal vise sig, når de er i byen. De tror, de skal spille arrogante eller lumre for at få pigers opmærksomhed, og på mig har det lige den modsatte effekt. Det er, som om de ikke fatter, at det er meget mere interessant, hvis de bare prøver at slappe lidt af og være sig selv.

 

Dansende baby-fans

Hvilke kvaliteter synes du, en god sang skal have?

– For mig er en af de vigtigste kvaliteter ved en god sang, at lytteren kan forholde sig til teksten. Hvis man kan lytte til en sang og føle, at den enten sætter tingene i det rette perspektiv eller hjælper en igennem en svær situation, har den de helt rette kvaliteter. Man skal på en eller anden måde kunne føle sig i forbindelse med nummeret, når man hører det, men selvfølgelig er det også vigtigt med en god melodi, der kan bære mange af sangens følelser i sig selv.

Du spiller med Magnetic Man på årets Roskilde Festival. Hvad kan vi forvente af sådan en koncert?

– Magnetic Mans liveshows er fantastiske. De har simpelthen så meget energi og lever hele rockstar-attituden fuldt ud. De er helt fantastiske til at få gang i folk. Jeg kommer ud og giver et par numre med dem, og jeg er sikker på, at der bliver en fantastisk stemning, en masse energi og måske også en del crowdsurfing.

Du har jo allerede sendt en del singler på gaden, og du har fået skabt dig lidt af et navn efterhånden. Hvad er den bedste reaktion, du har fået på din musik?

– Det er selvfølgelig altid fedt at få ros, gode anmeldelser og fan-post, men noget af det fedeste er, når folk har sendt billeder af deres børn, der danser rundt til min musik. Det er simpelthen fantastisk at se en to-årig hoppe rundt til Lights On, haha!

Albummet hedder jo On A Mission, så jeg er jo næsten nødt til at vide, hvad missionen er…

– Missionen er at lave den musik, jeg elsker, og presse grænserne for den lyd, jeg dyrker. Det er at lave musik for mig selv og de mennesker, jeg holder af. I det hele taget er livet jo én stor mission, så den vil jeg altid være på.


Katy B optræder med Magnetic Man på dette års Roskilde Festival

 

Diskografi:

On A Mission

(Sony Music / Columbia Records, 2011)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA