x

Mescalin, Baby – Hellere historier end følelser

Mescalin, Baby – Hellere historier end følelser

Hvad gør man, når man lige har fået et spillejob, og arrangørerne mangler et bandnavn til at komme på plakaten? Jamen, så snupper man da bare en sætning fra sin yndlingsbog og -film; i Mescalin, Babys tilfælde Fear And Loathing In Las Vegas af Hunter S. Thompson. Bandet smed sidst i maj debut-pladen Air Air på gaden, og albummet byder på god gedigen rock og rul med et kærligt nik til de amerikanske sydstater. Mange anmeldere har haft travlt med at sammenligne bandet med Kings Of Leon, men det er nu ikke en sammenligning, der er tilsigtet, forklarer forsanger Marc Facchini-Madsen:

– Folk må jo selvfølgelig synes, hvad de vil, men det er nu lidt underligt at se den sammenligning, når vi nu – helt oprigtigt – ikke er inspirerede af Kings Of Leon. Det kan godt irritere mig lidt, når folk tror, at vi aktivt søger at lyde som dem og ikke vil tro på det, når vi siger, at det ikke forholder sig sådan. Men ellers er det ikke noget, jeg tænker så meget over.

I Mescalin, Babys sange er der lagt vægt på at fortælle historier frem for envejs følelsesformidling, og det er der en ganske enkel forklaring på:

– Jeg synes simpelthen, det er mere spændende både at skrive og lytte til tekster, der har et element af historiefortælling i sig. Der kan let gå lidt envejskommunikation i den, hvis man skriver en tekst om, hvordan man har det. Historierne tager selvfølgelig udgangspunkt i oplevelser og følelser, jeg selv har haft, men de bliver pakket ind i fortællinger, så de kan få deres eget liv, og de, der lytter til dem, kan danne sig deres egne forestillinger om, hvad de handler om.

Hvem synes du er gode til at lave sange med netop de kvaliteter?

– Bob Dylan har nogle sange, der virkelig rammer plet, hvad det angår, men Decemberists er helt sikkert også gode til at inddrage det historiefortællende element.

Hvad kan man forvente som publikum til jeres koncerter?

– Vi er så unge, at det altid er et kæmpe adrenalin-rush at være ude at spille, og vi har sat en ære i at spille hver koncert, som var det vores sidste, og det hverken tror eller håber jeg stopper lige foreløbig.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA