x

Kellermensch skriver international kontrakt

Kellermensch skriver international kontrakt

Esbjerggensiske Kellermensch har længe gået og rørt på sig i det store udland, hvor bandet har modtaget den ene rosende anmeldelse efter den anden for deres koncerter af den udenlandske musikpresse. Bandet har netop spillet på de store tyske festivaler Rock Am Ring og Rock Im Park, og oven i hatten har de også underskrevet en pladekontrakt med selveste Universal Music i Tyskland, som 24. juni udsendte Kellermenschs første internationale album, der indeholder otte numre fra den selvbetitlede debut samt alle fire sange fra sidste års ep, Narcissus.

Aftalen med Universal gælder indtil videre for to plader med udgivelse i Tyskland, Østrig og Schweiz. Men hvad betyder så stor en aftale med et internationalt pladeselskab for et band som Kellermensch? Forsanger Sebastian Wolff forklarer:

– Det betyder rent praktisk, at vi kan fortsætte med at tage til udlandet og spille. Vi har brugt mange penge på at turnere i England og Tyskland, så vi var ved at løbe lidt tør for midler. Det har den store kontrakt hjulpet på. Det betyder også, at vi er kommet til at arbejde sammen med et major label, og det var der ikke nogen af os, der havde troet, at vi ville komme til med den musik, vi laver. Det er meget fedt, for det giver os også muligheden for at lave den næste plade på en anderledes måde end den første, hvor vi stod for det hele selv – og i øvrigt har gjort det lige siden. Det har været lidt i mangel af bedre, og det at vi kan få en producer ind over, tror jeg bestemt kunne bidrage positivt til vores måde at lave musik på. Vi ser på ingen måde vores tidligere indspilninger som perfekte eller som den måde, vi skal lyde, på. De har de værdier, vi indeholder som band, og de afspejler, hvad vi kunne på det tidspunkt. Det vil den næste plade selvfølgelig også gøre, men med den forskel, at vi kan noget mere, fordi vi har flere midler.

Hvad kan I for eksempel nu, som I ikke kunne tidligere?

– Vi kan for eksempel indspille i et rigtigt lydstudie. Det har vi ikke prøvet før, der har vi bare stillet mikrofoner og trommesæt op i et rum og optaget det. Vi kan komme ud af øvelokalet og prøve kræfter med den mere gængse måde at indspille på. Vi kan tage ambitionsniveauet et skridt op.

Tror du – hånden på hjertet – at det har været en fordel, at I har et tysk bandnavn?

– Nej, jeg tror faktisk, det er ret lige meget. Til gengæld er det som om, de ting, har været lidt bøvlede i Danmark, udelukkende har været fordele i udlandet.

Hvad er det for ting?

– For eksempel det at vi har et mærkeligt navn, der refererer til Dostojevskij, og selvfølgelig vores lidt specielle lyd har begge dele kunnet føles som nogle hække at skulle hoppe over herhjemme, men det er som om, det er det, der har gjort det relevant for nogle folk at beskæftige sig med os i udlandet.

I øjeblikket er Kellermensch i fuld gang med at skrive materiale til deres næste album, som efter planen udkommer i begyndelsen af 2012.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA