x

Danmarks Grimmeste Festival melder klar

Danmarks Grimmeste Festival melder klar

Når Danmarks Grimmeste Festival 2011 løber af stablen til august, er det som altid med en masse bands fra det danske vækstlag samt visse mere kendte musikere på plakaten. Årets program kan bryste sig af navne som Veto (billedet), Lucy Love og Per Vers, der således udgør de mere etablerede navne på festivalen. Derudover kan publikum opleve den ene af de tre vindere af KarriereKanonen, Kites And Komets, samt In Memoirs alias Morten Fillipsen, årets modtager af BandBase Legatet. Desuden vil blandt andre det københavnske band Machine bidrage med ægte rock, og aarhusianske Deer Bear med melankolsk pop. Theis Smedegaard, som er én af de tre arrangører af festivalen, fortæller om årets program:

– Vi har booket få større bands, samtidig med at vi også har booket nogle af de mere eksperimenterende og upcoming navne. Så programmet er et miks af musik, som vores publikum kender, og musik, som de måske ikke kendte i forvejen. Det er et klart fokus, at det skal være lidt blandet – også i forhold til genrer. Det er ikke en rockfestival, og det er ikke en hiphop-festival. Vi vil gerne ramme lidt bredt, så der er noget for en bred målgruppe.

Festivalen tog sin begyndelse som en lille havefest i 2004 og har i årenes løb vokset sig større og større. Dog har de tre arrangører ikke ambitioner om, at Danmarks Grimmeste Festival skal vokse sig alt for stor:

– Der er ingen tvivl om, at festivalen har udviklet sig, og den er blevet større gennem årene, og man skal jo have nogle trækplastre for at få folk herud. Der er flere, der har spurgt os, om vi vil flytte festivalen eller lave den sammen med nogle andre, for så kunne vi holde den ude på en mark et eller andet sted, og måske have plads til 25.000 mennesker, men det er slet ikke vores ambition. Danmarks Grimmeste Festival hører til på Grimhøjgaard, og så længe området derude kan bære det, så bliver den ikke meget større, end den er nu.

Danmarks Grimmeste Festival 2011 finder sted den 4.-6. august ved Grimhøjgaard i Brabrand ved Aarhus.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA