x

Little Dragon: Svensk elektrodrage med celebre venner

Little Dragon: Svensk elektrodrage med celebre venner

Tidligt lørdag aften gav den svenske elektropop/soul-kvartet Little Dragon koncert på Roskilde Festivals Astoria-scene. Kort inden mødte GAFFA gruppens halvt japanske sangerinde Yukimi Nagamo backstage til en snak om at spille på Roskilde – noget, Nagamo har prøvet før, endda på Orange Scene som gæstevokalist hos Gorillaz, hvis album "Plastic Beach" hun også medvirker på.

Sidste år stod du på scenen på Orange Scene sammen med Gorillaz. Hvordan synes du, den koncert gik?

– Den gik godt. Det var en af de bedste Gorillaz-koncerter, jeg var med til. På Glastonbury- og Coachella-festivalerne var jeg så nervøs, at jeg var ved at besvime. Men på Roskilde havde jeg vænnet mig til at optræde med dem. Jeg kan i hvert fald huske koncerten, og det er da et godt tegn, smiler Yukimi Nagamo.

Er du så nervøs nu, hvor du skal give din første Roskilde-koncert med Little Dragon?

– Nej, kun over, at noget af vores udstyr kan risikere at gå ned. Vi insisterer på at spille alt live, men bruger en del elektronik, og der er ikke så meget tid til at sætte udstyret op på en festival, så det kan gå galt, hvis vi er uheldige.

Ja, hvordan spiller I egentlig live? I spiller med keyboards, bas, trommer og slagtøj, men så også med en del samples. Hvordan bliver de fremført live?

– Vi sampler alle vores lyde, og så kan vi spille dem live fra vores samplere. Det er ikke som i et almindeligt guitarband, der bare kan øve sangene. Vi er nødt til at forberede os godt, så det er lidt af en rejse at nå til et punkt, hvor vi kan spille sangene live. Men vi kan godt for eksempel ændre i sangenes tempo, hvis vi pludselig får lyst til det.

 

Gæster hos stjernerne...

I er kendt for at samarbejde med mange forskellige kunstnere, både du alene og resten af bandet. Du har sunget med Maximum Balloon (soloprojekt for David Sitek fra TV On The Radio, red.) og Gorillaz, og så er der også noget med, at I skal samarbejde med Big Boi, for blot at nævne nogle få. Hvordan er I blevet et band, alle vil samarbejde med?

– Det er sket helt naturligt. Med hensyn til Maximum Balloon, så supportede vi TV On The Radio i USA og blev gode venner med dem og hænger stadig ud med dem, når vi er i LA, og vi forsøger også at møde dem her på Roskilde, hvor de skal spille senere i dag.

– Med Gorillaz var det Damon Albarns kone, der anbefalede mig til ham, fordi hun havde hørt vores musik og godt kunne lide det. Jeg blev så inviteret over i hans studie og hørte nogle sange og udvalgte nogle, jeg gerne ville arbejde videre på. Det gik stille og roligt.

– Hvad Big Boi angår, så var det ham, der kontaktede os, og det var jeg meget beæret over, for jeg er helt vild med ham. Vi har aftalt at mødes inden længe, og så må vi se, hvad der sker.

 

...men ingen gæster hos dragen selv

I har lavet to album og har et tredje lige om hjørnet, men de album er der til gengæld ikke nogen gæster på. Hvorfor ikke, når I har så mange musikalske venner?

– Det skyldes, at vi fire i bandet har været venner i mange år, så vi ved lige præcis, hvad vi vil og har et fremragende samarbejde. Hvis man begynder at invitere andre, kan det gå godt, men det kan også gå mindre godt, hvis man ikke er enig. Så vi holder os i vores egen lille boble (griner).

Jeres tredje album "Ritual Union" udkommer 25. juli. Kan du fortælle lidt mere om det album?

– Det rummer nogle poppede, soulfulde sange, men også nogle mere psykedeliske, drømmende numre. Nogle er mere dansevenlige, nogle mere lytteorienterede. Der er lidt for enhver smag, men det er ikke noget, vi planlægger skal være sådan. Det sker bare helt af sig selv, slutter Yukimi Nagamo og gør sig klar til aftenens koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA