x

Fallulah fangede færingerne

Fallulah fangede færingerne

Der bliver solgt omkring 6-8.000 billetter til G!Festival, hvilket svarer nogenlunde til 12-15% af den samlede befolkning på Færøerne. Festivalen finder sted midt i den naturskønne kystbygd Gøta, der normalt kun huser ca. 400 mennesker. Men en gang om året bliver den lille bygd sat på den anden ende, og 2011 er ingen undtagelse. Tidligere har danske artister som Kashmir og Nephew besøgt den betagende festival på stranden, omringet af, de for Færøerne så karakteristiske, grønne, træfri bjerge.

Fallulah var da også tydeligt duperet og sagde fra scenen, at dette nok var det smukkeste sted hun nogensinde havde optrådt. Men det var ikke kun naturen som var storslået, publikums reaktion var lige overvældende, og vi fik til sidst at vide, at vi var det bedste publikum bandet nogensinde havde spillet for os. Færøerne er ikke del af rigsfællesskabet for ingen ting, på trods af den afsides geografisk beliggenhed og ganske udanske natur er det lidt som at være hjemme heroppe. Alle taler dansk, man kan bruge danske penge og nærmest alle har slægtninge der bor i Danmark. Så dansk kultur er langt fra fremmed - der lå Soldaterkammerater og danske bøger på skrivebordet hos min værtsfamilie - så som så meget andet dansk har Fallulahs succes forplantet sig til øriget i det nordatlantiske.

Liv på strandenl

Så midt på stranden kl. 00.50 torsdag nat gik Fallulah - og hendes fem mand store backingband - på scenen foran et talstærk og meget entusiastisk publikum der udmærket kendte artisten i forvejen. Bandet gav den med alt fra banjo, harmonika og gulvbas, og lod de poppede Balkan-inspirerede toner klinge ud i den smukke færøske sommernat. Publikum jublede på sange som I Lay My Head og Work Song, og forespørgslen om vi kunne give hende noget kærlighed, blev mødt med et rungende ja, hvorefter Fallulah kvitterede med Give Us a Little Love, og under ekstranumrene nærmest sydede stranden og de mange mennesker på den parallelle gade til de velkendte hits Bridges og titelnummeret til tv-serien Lykke, Out of It. Fallulah fangede færingerne der tog imod hende som en af deres egne så ikke et får eller en grindehval kunne være i tvivl.

For første gang

GAFFA fangede Fallulah før  koncerten, der tilsyneladende ikke var klar over hvor meget færingerne havde taget hende til sig

- Nej, det ved jeg faktisk ikke noget om. Jeg har lige snakket med færøsk nationalradio som siger at min musik er meget populær her oppe, så vi får at se hvad det sker. Jeg kiggede på plakaten men kunne ikke finde mit navn blandt de små navne, til min store overraskelse stod jeg som en af dem med stor skrift. Vi kom herop i går og det er første gang jeg er på Færøerne. Det var lidt "scary" at lande i flyveren midt mellem store klipper, men ellers har det været dejligt at være her. Nogle fra bandet var ude at fiske og fangede tre stykker i går, og så har vi været i jacuzzi og finsk sauna nede på stranden i flere timer, så mister man lidt hæmningerne. Vi har lånt et hus i nærheden der ligger 10 minutter herfra så det er perfekt. Det er skønt at være heroppe.

Du er i øvrigt på en større turné i Danmark, kan du mærke at din musik er slået bredt igennem?

- Ja, det er virkelig positivt. Vi spillede for eksempel på Vig Festivalen klokken 16, men det var et brag, jeg havde slet ikke forventet noget på det tidspunkt. Der kom også mange mennesker på den sidste turné, men det er anderledes denne gang. Folk har taget musikken mere til sig og kender numrene, og vi er helt sikkert kommet bredere ud. Vi har spillet cirka 20 jobs og har lige så mange tilbage, så det er en intens sommer.

Er Færøerne det eneste stop uden for Danmarks grænser?

- Nej, vi har været i London, vi skal senere på tur i Tyskland, vi skal spille i Frankrig, vi skal en tur til Grønland, og så håber jeg på at det bliver til noget med at komme til New York. I Lay My Head kommer ud i England nu som single, det er lidt sjovt, da det er et to år gammelt nummer.

Har du nogle nye i støbeskeen?

- Jeg skriver musik meget instinktivt, og for tiden har jeg haft så travlt med at turnere, at der ikke har været plads til at skrive nyt, hjernen har haft travlt med så meget andet. Så jeg aner ikke hvornår der kommer en ny plade, jeg har ikke travlt, men der skal nok komme noget på¨et tidspunkt, forsikrer den imødekommende sangerinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA