x

The Avett Brothers: Det bliver eksotisk at spille i Danmark

The Avett Brothers: Det bliver eksotisk at spille i Danmark

The Avett Brothers rammer senere på måneden landet for første gang, når de to iltre brødre gæster Tønder Festival lørdag den 27. august. Da GAFFA fanger den yngste Avett-bror, Seth for at høre om bandets forventninger til koncerten, afslører den høflige amerikaner, at han sammen med broderen Scott og deres faste bassist Bob Crawford er i studiet for at indspille deres næste album, der dog hverken har fået titel eller udgivelsesdato endnu:

- Vi er nok omkring 70 procent færdige med pladen nu. Vi er kommet er ret godt stykke vej nu, men jeg tør ikke sige noget om, hvornår den er færdig, for jeg vil ikke jinxe det.  Vi har heller ikke en arbejdstitel endnu. Vi håber titlen kommer til os af sig selv på et tidspunkt i løbet af processen. Vi indspiller en hel del sange, og vi er ikke sikre på, hvilke der kommer med på pladen og i hvilken rækkefølge. Det store overblik har vi stadig til gode.

I kommer jo til Danmark denne måned, hvor I optræder på Tønder Fesivalen. Ved I noget om Danmark og festivalen?

- Det gør jeg faktisk ikke. Det er meget eksotisk for os at besøge jeres land, og det bliver spændende at lære noget mere om Danmark. Kan du fortælle mig noget om festivalen?

Det er en stor folk-festival med en masse internationale og danske navne.

- Fedt! Jeg elsker virkelig folk-festivaler. Især hvis lokale bands er repræsenterede. Jeg har ingen anelse om, hvordan dansk folk-musik lyder, så det bliver virkelig spændende. Det glæder jeg mig til at opleve!

Det skal også nok blive rigtig godt. Jeg så jer spille til Grammy-showet, hvor I spillede med Bob Dylan. Hvordan kom det i hus?

- De folk, der står for at booke de optrædende til Grammy-showet, er tilfældigvis store fans af os, så de havde valgt at booke os til showet. Grammyfonden laver en masse velgørenhedsarbejde i forbindelse med skoler, og vi havde allerede spillet en række koncerter for at støtte deres arbejde, så de kendte os udmærket, så det kom helt naturligt, at vi også skulle spille til showet. Dylan var først en del af det, da vi var ret tæt på selve Grammy-uddelingen. Det var alt sammen meget hemmeligt, og vi fik først at vide, at vi skulle optræde med ham et par uger inden, det gik løs. Det eneste, vi havde fået at vide var, at vi skulle forberede os på at optræde med et musikalsk ikon. Det var meget surrealistisk og utroligt spændende at arbejde med Dylan. Det gik meget stærkt alt sammen, og det var første gang, jeg havde været nervøs i et godt stykke tid.

Haha, det kan jeg godt forestille mig. I udgav jeres første ep tilbage i 2000. Har jeres tilgang til musikken ændret sig siden da?

- Det har det helt sikkert. Det er med musikken som med alt andet: hvis man beskæftiger sig med noget i ti år, vil der ske meget i løbet af det stykke tid. Om ti år lyder vi sikkert også meget anderledes, end vi gør nu. En af de første forskelle mellem nu og dengang er, at vi nu har over 2000 koncerter bag os. Vi er ofte ude at spille, og vi har opbygget vores amerikanske fanbase ved at turnere heftigt. Vi er ikke blevet spillet særlig meget i radioen eller på tv, vi har været ude blandt folk, og vi er forhåbentlig blevet meget bedre musikere i løbet af de sidste ti år. Med hensyn til at indspille, så er vi lige så glade for det, som vi altid har været. Det er rigtig fedt.

Forvent en enestående aften

I har jo rygte for at være et rigtig fedt live-band. Hvad kan publikum til Tønder Festival forvente af et Avett Brothers-show?

- De kan i hvert fald forvente en unik og enestående aften. Vi har aldrig nogensinde spillet det samme sæt to gange, og vi lægger en stor indsats i vores koncerter, og vi plejer at komme ret meget op at køre, når vi spiller. Vi bliver ret let begejstrede, og publikum kan roligt regne med, at vi giver os 110 procent. Vi elsker virkelig at spille, og vores koncerter er altid ret energiske.

Sidst min kollega talte med jer, fortalte I, at I plejer at få en del skader, når I er ude at spille. Hvad er den værste skade, du har pådraget dig under en koncert?

Haha, ja det er rigtigt. Noget af det værste er, at jeg har fået knoglebrud i fødderne af at trampe for hårdt i gulvet til koncerterne. Min bror, Scott er flere gange kommet til at slå sig selv i hovedet med mikrofonstativet. Det er simpelthen, fordi vi bliver så begejstrede og springer rundt på scenen. Så kommer sådanne ting let til at ske. Det kan godt være lidt farligt en gang imellem - især efterhånden som vi bliver ældre, haha!

Når I nu er i studiet, er det så med en stak færdige sange, eller skriver I dem undervejs i indspilningsprocessen?

- Det er for det meste færdige sange, men vi er meget åbne i forhold til, hvordan de skal lyde. Vi laver meget ofte om på sangene undervejs. Også efter de er indspillede og vi spiller sangene live. Indspilningerne er på den måde bare den bedst mulige repræsentation af det enkelte nummer, som det lyder i det øjeblik, der indspillet. Vi behandler vores materiale meget flydende.

Betyder det, at man kan risikere at høre nogle af de nye sange på festivalen?

- Helt sikkert! Vi vil både spille noget af det helt nye materiale og sange fra hele vores karriere indtil videre. Vi glæder os virkelig meget, og det er altid noget særligt at besøge et land for første gang.

Får lavet mere på kortere tid

Hvordan er livet på landevejen egentlig? I er jo begge to gift, og din bror har lige fået sit andet barn. Har I familierne med jer?

- Nej, det har vi ikke. De har travlt med deres egne ting, men det er klart, at efterhånden, som der kommer børn til, er det noget, der skal tages hensyn til. Vores bassist Bob har også en lille purk og endnu en på vej, men det at spille live er noget, vi alle tre elsker meget højt, og noget vi simpelthen er nødt til, så vi får det til at fungere, så godt vi kan, og jeg synes, det går rigtig godt. Vi får også lavet meget mere på kortere tid, end vi plejede før i tiden, og det hjælper også en hel del på det.

Apropos jeres bassist Bob Crawford, hvordan har han det så med at spille i et band, der hedder The Avett Brothers? Er han en slags tredje bror? 

- Det er han bestemt! Bob har været med os fra begyndelsen, og han bookede endda vores første tour. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde var kommet uden for North Carolina, hvis ikke Bob havde motiveret os til at komme videre med musikken. Hvad navnet angår, har han det helt fint med det, haha! Det betyder ikke så meget.

Læs mere om The Avett Brothers på Tønder Festivals hjemmeside:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA