x

Undercover: Suspekt – Prima Nocte

Undercover: Suspekt – Prima Nocte

Hvem: Michel Winckler-Krog og Tore Rex, Intense
Hvor:
Studie hos Intense
Hvornår: Løbende foto-shoots igennem april 2007

 

Det dystre cover til Suspekts Prima Nocte-album er middelalder- og renæssanceinspireret, men hvordan kommer man frem til en sådan indpakning af et hiphop-orkester? Michel Winckler-Krog, der står bag en stor del af bandets visuelle profil, fortæller:

Jeg lavede Prima Nocte-coveret sammen med Tore Rex. Vi havde en historie på plads til coveret, men hvordan forsiden skulle udformes stod lidt løst. Vi skulle mødes med drengene en dag og vise frem, hvad vi havde i tankerne, men manglede stadigt et reelt bud. Et kvarter før jeg skulle ud af døren, hev jeg et billede ind i Corel Painter, jeg havde lavet til et andet fotoshoot. Billedet var egentligt bare lavet for lige at teste en lyssætningen af en mand, der sad i en lænestol. På et kvarter tværede jeg rundt i billedet, slettede lænestolen og lavede en masse krusseduller. For lige at få det til at se nogenlunde ud, tegnede jeg en maske på den brune plamage. Resultatet faldt i rigtig god jord og blev fundamentet til Prima Nocte.

Hvad ville du fortælle med coveret?

– Da vi startede, havde Suspekt nogle skitser til sange og en idé fra Rune Rask om at integrere instrumenter fra middelalderen ind i hans beats. Det blev udgangspunktet for, hvad vi senere ville skabe: En verden inspireret af middelalderen og renæssancen. Vi har altid været fokuseret på at ramme kristendommen og pastoral-magten, som stadigt er et styrende element i vores verden. Lige såvel som religion kan være noget personligt og rent, kan det i sin etablerede form være fyldt til randen med dårligdom, magtmisbrug og fanatisme. Disse elementer passede perfekt ind i Suspekt. Vi gik efter at lave en perverteret udgave af jomfrufødslen. En kort historie på syv billeder. Konceptuelt byggede vi videre på coveret fra Ingen Slukker The Stars. En mand, der får revet fjæset af... helt sikkert. Der var kun en mulighed. Han måtte komme tilbage fra helvede, for at bringe genfødslen af Suspekt i en infernalsk jomfrufødsel... og hvad er bedre end en kvinde, der skubber et grimt firehovedet barn ud?

Hvad er ambitionerne for det kommende album, Elektra?

– Jeg vil gerne vise, at vi på dansk grund kan lave noget, hvor vi skaber et helstøbt fiktivt univers. Give en smag af det helvede, vi som mennesker kan skabe. Jeg startede idé-udviklingen, da Rune havde de første par beats, jeg kunne lytte til. Denne gang var idé-oplægget: "det skal være endnu mere ondt, og det skal være noget med en haremaske". Der er masser af goodies at se frem til i det næste lange stykke tid. Det skal ikke blot være bare et album, men derimod starten på en lang række af knytnæver, der flittigt skal deles ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA