x

Alice Gold – Født under en heldig rockstjerne

Alice Gold – Født under en heldig rockstjerne

 

Lille pige, stor stemme er blevet noget af en kliche. Ikke mindst de seneste år, hvor strømmen af kvindelige vokalister i rampelyset støt er taget til. Men i Alice Golds tilfælde er der i høj grad noget om snakken. For det er ikke for ingenting, at den lille blonde sangerinde bag radiohittet Runaway Love nævner Led Zeppelin, Hendrix og ikke mindst Janis Joplin som inspirationskilder - hun kan bakke det op med en vokalpragt, der matcher. Ikke noget at sige til, at hun ikke er helt tilfreds med at blive sat i bås med piger som Duffy og Adele.

– De er sådan lidt… kedelige? lyder det skælmsk fra Alice Gold, da GAFFA møder hende forud for udgivelsen af hendes debutalbum, Seven Rainbows, der udkom i starten i juni. Et album med ikke blot med 10 soulede og psykedeliske popsange, men også ladet med flere (røver)historier, end man kan trække ud af et langtidsturnerende punkband. Historier om rejser, husbåde og om at passe og undervise en Luxembourgsk prins i engelsk og blive fyret fra selvsamme job for at ryge joints. Eller den om autocamperen? Ja, lad os tage den.

Toiletdemoer

– Da jeg mistede et nært familiemedlem for nogle år siden, havde jeg brug for at komme væk fra alting. Så jeg tog til USA for at tage ud på det store romantiske roadtrip. Men da jeg kom frem, havde jeg ikke penge til en bil – eller de nødvendige papirer for den sags skyld. I Nashville mødte jeg nogle mennesker, deriblandt en pokerspiller med et lager fyldt med gevinster, han havde vundet, herimellem en Winnebago, som han lod mig vinde i et spil poker, fortæller Alice Gold.

Winnebagoen blev ikke bare Alice Golds fartøj rundt i Guds eget land, men også arnestedet for de tidligste demoer af numrene på Seven Rainbows, der er indspillet på autocamperens toilet.

– Han kunne fornemme, at jeg var et ret ulykkeligt sted i mit liv og havde brug for støtte, og det kunne han give mig, og Murray, pokerspilleren, er stadig en af mine rigtig gode venner i dag. Jeg ved ikke, hvordan eller hvorfor det sker, men der sker bare tit underlige og fine ting for mig. Jeg har mødt rigtig mange gode og kærlige mennesker på min vej - også uden at opsøge det, fortæller Alice Gold.

Debutant i stjernehænder

Det er den tilgang, den 28-årige sangerinde har til livet og sin musik. En smittende entusiasme og en stor tiltro til det bedste i andre mennesker. Og det virker åbenbart.

For på samme måde fik Alice Gold ikke bare producer Dan Carey, der har faciliteret navne som Franz Ferdinand og Lily Allen, til at være bag knapperne på debutalbummet, hun fik ham også til at betale for det.

- Jeg havde sendt Dan min demo, og da jeg efterfølgende snakkede med ham, var han så fuld af entusiasme, at jeg nærmest ikke kunne få et ord indført. Så jeg vidste bare, at han var den rette til at stå for albummet. Og da jeg så fortalte ham, at jeg altså ingen, og jeg mener ingen, penge havde til betaling af ham eller studie, så sagde han, at det ikke var noget problem, fortæller sangerinden, som om det var den mest naturlige ting.

Samtidig med indspilning af demoer og album har Alice Gold også haft tid til at turnere med en række prominente bands, deriblandt Noah And The Whale, Athlete og ikke mindst Eels.

– Man lærer rigtig meget om at være rockstjerne ved at hænge ud med E (frontmand og eneste faste medlem af Eels, red.). Jeg har aldrig mødt en person, der på den måde kunne bære solbriller på en fuldstændig mørklagt scene, lyder det med en let hæs latter fra Alice Gold.

Og for at det ikke er skal være løgn, er albummets visuelle side udarbejdet af designgruppen La Boca, der blandt andet stod for de særegne og lovpriste plakater til Oscar-vinderen Black Swan, fordi Alice ringede og spurgte dem, om de ville. Det ville de gerne efter at have hørt musikken.

– Det kan jo ikke skade at prøve, og når man virkelig tror på sin musik, kan man lige så godt sigte højt og gå efter at arbejde sammen med de bedste. Det værste, der kan ske, er, at de siger nej, lyder det fra Alice Gold, der tydeligvis ikke bare er velsignet med en god stemme, men også er født under en rigtig heldig rockstjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA