x

With No Arms And Legs – Bygget på ruinerne af Attrap

With No Arms And Legs – Bygget på ruinerne af Attrap

Ligesom anmelderroste Hymns From Nineveh udspringer With No Arms And Legs også fra det hedengangne danske folkpop-orkester Attrap, og bandnavnet er endda ligefrem inspireret af bruddet. Gertrud Hjelm Kongshøj, der står for vokal, xylofon, klokkespil, klarinet og tangenter i bandet, fortæller:

– Det har betydet enormt meget, at vi brød op i Attrap, og det har mærket os alle sammen. Johan fra bandet kom op med beskrivelsen af følelsen som at have fået skåret armene og benene af. At Jonas (Haahr Petersen, red.), der nu laver Hymns From Nineveh, ikke er med mere, kan godt føles som at mangle en vigtig legemsdel i bandet.

Da Brorsons Kirke stod tom efter mediestormen omkring de irakere, der opholdt sig i kirken i tre måneder i 2009, flyttede With No Arms And Legs ind i kirken i januar 2010 og benyttede rummet som studie. Her indspillede de i alt ti numre, der indeholder masser af guitarstøj, vokalharmonier, synthesizers, distortionbas og klarinet. Men hvorfor indspille sin debut i en kirke?

– Vi valgte at indspille albummet i en kirke, fordi vi gik efter en helt særlig lyd og rumklang, og Brorsons Kirke var den første, der var ledig, som følge af at præsten Per Ramsdal var blevet sendt på ferie. Der var ikke andre kirker, der havde plads i kalenderen til at have os, så det er på grund af sagen med irakerne, at vi overhovedet har haft muligheden for at indspille pladen i en kirke

Hvordan har det været?

– Kirken er jo et andægtigt rum, og det påvirker bestemt en meget at være der. Vi stod i en rundkreds midt i rummet og indspillede alle numrene live. Det eneste, der er lagt på efterfølgende, er blæsere og et par enkelte korstemmer, fordi vi ikke havde mikrofoner nok til, at alle kunne synge på samme tid. Men det har selvfølgelig været enormt grænseoverskridende at være i det rum, hvor vi vidste, at irakerne har befundet sig. Samtidig har det selvfølgelig også føltes som en enorm tillidserklæring at få udleveret en nøgle til en kirke, som vi kunne bruge efter forgodtbefindende. Det har været en stor oplevelse, men ikke en jeg vil forbinde med noget religiøst som sådan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA