x

The Antlers - Soveværelset, hospitalsgangen og universets loftsrum

The Antlers - Soveværelset, hospitalsgangen og universets loftsrum

- Vi har kun været i Skandinavien få gange, men har elsket det her. Vi er glade for at være tilbage, konstaterer Peter Silberman fra The Antlers før den udsolgte koncert på John Dee på Øyafestivalen i Oslo.

Da The Antlers sidst var i Danmark, Norge og Sverige med danske Sleep Party People som support havde de lige (gen-)udgivet gennembrudsalbummet "The Hopice". Tidligere i år udgav Silbermans trio sit andet album som band, "Burst Apart", en noget mere udadvendt udfoldelse med triphop-agtige beats blandt The Antlers' ellers så indadvendte plader.

Før dette udgav Silberman som 20-22-årig hjemmelavede soloplader under samme navn. Den første, "Uprooted", handlede om at flytte til New York, som han forventede ville være et fantastisk inspirerende, men i stedet blev utroligt hårdt. - "In The Attic Of The Universe" er min fascination af de store billeder: tid, rum, størrelse, uendelighed, forklarer Peter Silberman.

At blive testet


- Den enestående mest største oplevelsen i det seneste år har været at udgive "Burst Apart". At være bange og at blive testet, fortæller Silberman.

Jeres sommer og efterår ser rigtigt travl ud (
The Antlers spiller i Danmark til november, red.). Hvordan oplever du forskellen mellem at være i studiet og være et turnerende band?

- Det er to verdener for sig. Dengang jeg optog tingene derhjemme, så var mit eneste mål at omsætte tankerne til lyd og musik. Det var slet en del af det at skulle optræde; det handlede kun om at skabe noget. Men i dag bliver alting overvejet allerede i studiet, altså liveperformance, sammenspil og improvisation. For tiden virker den metode som det meste interessante for mig. Hvis jeg vil, så kan jeg altid indspille i mit hjemmestudie på ethvert senere tidspunkt...

Hvordan ser du progressionen i sangskrivningen mellem "Hospice" og "Burst Apart"?


- "Hospice" føltes som en plade, jeg havde brug for at lave, for at forstå nogle meget svære ting, der skete for mig, forklarer han diplomatisk, nærmest undvigende om det, der andetsteds er beskrevet som et psykologisk uoverkommeligt breakup, som sammenfaldende fandt sted på en hospitalsgang på en afdeling for kræftsyge børn.

Herefter isolerede Silberman sig i en periode på halvandet år, hvor han nærmest ikke kom uden for en dør, og mere eller mindre ødelagde alle sine venskaber på grund af samme. I isolation indspillede han så "Hospice" i sit soveværelse.

Skyggesider


- Da jeg lavede "Hospice" følte jeg mig desperat efter at skabe mellemmenneskelig relation. "Burst Apart" derimod var en plade, jeg havde lyst til at lave, hvor alt ikke skal pakkes ind i analogier. Jeg ville lave en ærlig post-Hospice-plade, som skulle være sjov at lave, selvom den også har skyggesider-agtigt. "Burst Apart" er en plade, der handler om stabilitet, selvom man lever i ustabile flukserende vilkår. Men den handler også om dating og den slags ting. Normalt finder jeg lyrikken i mit eget liv, så det er transformationer af virkeligheden til mindre konkrete og mere surrealistiske oplevelser, fortæller sangeren.

- "Burst Apart" er bygget rimeligt improviseret uden større planlægningen eller faste arrangementer. Vi ville lave lydene interagere og lade formen og teksturen komme frem i studiet.

Hvad var den afgørende grund til, at du bestemte dig for at optage plader i dit soveværelse?


- Jeg har spillet musik mere eller mindre hele mit liv, så det har ikke været et svært valg. Da mit highschool-band gik i opløsning, tog jeg et syretrip og fik idéen til mit første album. Det var begyndelsen, slutter han.

The Antlers giver koncert på Voxhall den 26. november og Lille Vega den 27. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA