x

Hvem udgiver album i efteråret?

Hvem udgiver album i efteråret?

September er så godt som gået i gang, og det er derfor på høje tid, at GAFFA giver dig en guide til en række af de mest markante internationale og danske albumudgivelser, der udkommer i løbet af efteråret. Mange af dem har vi tidligere omtalt, men her får du en opsummerende oversigt.


Internationale udgivelser i efteråret 2011:
 
Staind:"Staind" (12. september)
Efter den mere afdæmpede forgænger "The Illusion of Progress" fra 2008 er den Massachussetts-baserede hardrock-trio Staind tilbage med et nyt udspil, som ifølge bandet bringer dem tilbage til stilen fra "Dysfunction" fra 1999.
 
Mary J. Blige: "My Life II: The Journey Continues" (19. september)
På sit kommende album forholder sangerinden sig igen til sit liv og menneskerne omkring hende og har allieret sig med blandt andre Diane Warren, Busta Rhymes, Swizz Beatz, Jay-Z, Stargate, Maxwell, Alicia Keys, Raphael, Kanye West og Q-Tip.
 
Nirvana: "Nevermind (20th Anniversary Edition)" (19. september)
I anledningen af "Nevermind"s 20-års jubilæum præsenterer Universal Music en omfangsrig genudgivelse af den roterende klassiker, hvilket fejres med en Super Deluxe-samt en Deluxe-udgave
 
Tori Amos: "Night of Hunters" (26. september)

På sit kommende 12. album er den amerikanske sangerinde denne gang blevet inspireret af klassiske kompositioner fra blandt andre Bach, Schubert, Granados og Satie. Derudover er albummet hendes første album, som udelukkende er spillet på akustiske instrumenter.

Mastodon: "The Hunter" (26. september)
Metalgruppen er klar med opfølgeren til deres meget roste "Crack The Skye" fra 2009. Det nye album skulle være mere punket, og ifølge trommeslager Brann Dailor er albummet "all about fucking in space".
 
James Morrison: "The Awakening" (26. september)
Den 26. september udkommer sangerens tredje studiealbum, der denne gang inkluderer en duet med Jessie J på nummeret "Up". Ud over dette og et enkelt andet nummer er pladen produceret af den tidligere Suede-guitarist Bernard Butler.

Wilco: "The Whole Love" (26. september)
Chicago-gruppen med Jeff Tweedy i front er klar med deres ottende album, det første på deres eget pladeselskab dBpm. Ifølge gruppens pr-folk er albummet et auditivt sammenkog af Wilcos vidt-rækkende musikalske dygtighed bestående af lag af guitarer, keyboards, synthesizere, percussion, mellotron, strygere, loops og meget mere, krydret med Jeff Tweedys karakteristiske vokal.

Björk: "Biophilia" (27. september)
Den islandske sangerindes syvende engelsksprogede soloalbum er et multi-medie-projekt, der vil fungere som en platform, hvor albummets ti sange vil være til rådighed som specielle audiovisuelle funktioner.
 
Erasure: "Tomorrow's World" (3. oktober)
Vince Clarke og Andy Bell udsender for første gang i fire år et nyt album, der har fået titlen "Tomorrow's World". Albummet er produceret af Frankmusik, som har mikset blandt andre Lady Gaga og Pet Shop Boys og er mikset af den Grammy-vindende hit-mixer Rob Orton.
 
Peter Gabriel: "New Blood" (10. oktober)
Nu er der så mere "nyt" på vej fra Peter Gabriel, der denne gang har kastet sig over at genfortolke materiale fra sit eget bagkatalog. De nye indspilninger er lavet sammen med et 46-mand stort orkester i samarbejde med komponisten John Metcalfe.

Ryan Adams: "Ashes & Fire" (10. oktober)
Den produktive sanger og sangskriver er klar med sit 13. studiealbum. Efter en flirt med hardrock på forgængeren "Union" skulle det nye album være en tilbagevenden til Adams' klassiske countryrock-stil, og albummet gæstes af blandt andre Norah Jones.

Noel Gallagher: "Noel Gallagher's High Flying Birds" (17. oktober)
Mens broder Liam har fundet nye musikalske legekammerater i bandet Beady Eye, har den tidligere Oasis-guitarst Noel Gallagher forberedt et selvbetitlet album under navnet Noel Gallagher's High Flying Birds.
 
Tom Waits: "Bad As Me" (24. oktober)
"Bad As Me" er første studieudspil Tom Waits siden 2004-udspillet "Real Gone" og byder ifølge pladeselskabet Anti Records på en Waits i karrierens måske fineste vokale form.
 
Coldplay: "Mylo Xyloto" (24. oktober) (billedet)
Kvartettens femte studiealbum, hvis titel udtales "my-lo zy-letoe", er produceret af Markus Dravs, Daniel Green og Rik Simpson, er yderligere gæstet af Brian Eno. Ifølge rygter vil albummet være Coldplays sidste albumudgivelse nogensinde.
 
U2: "Achtung Baby (Anniversary Edition)" (31. oktober)
19. november 1991 udgav U2 deres syvende album "Achtung Baby", der mildt sagt blev en stor succes for gruppen, både anmelder- og publikumsmæssigt. Nu har albummet snart 20 års jubilæum, og det markeres med en jubilæumsudgave.
 
Lou Reed og Metallica: "Loutallica" (31. oktober)
Albummet består af ti sange sammensat af Reed og Metallica og vil ifølge parterne selv lyde som en rasende union af Reeds "Berlin" og Metallicas "Master Of Puppets".
 
Pink Floyd: "A Foot In The Door" (7. november)
I forbindelse med kampagnen "Why Pink Floyd" udgiver den engelske rockgruppe et nyt greatest-hits album den 7. november, som har fået titlen "A Foot In The Door".
 
 
 
Danske udgivelser i efteråret 2011:

 

Suspekt: "Elektra" (12. september)
Hiphop-gruppen debuterede i 1999 med albummet "Suspekt", og siden har de udgivet "Ingen Slukker The Stars" i 2003, og senest i 2007 udgav de albummet "Prima Nocte". Nu vender rapgruppen efter eventyret med Selvmord tilbage til Suspekt.

Medina: "For Altid" (19. september)
Siden Medina brød igennem lydmuren i starten af 2009 med singlen "Kun For Mig" har sangerinden på intet tidspunkt kigget tilbage. Nu er hun tilbage med et nyt album.

Malk De Koijn: "Toback To The Fromtime" (19. september)
Med totaludsolgte koncerter til november vender et af Danmarks absolut mest roste og populære hiphopnavne gennem tiden tilbage. Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki udgiver den 19. september "Toback To The Fromtime".
 
Aqua: "Megalomania" (3. oktober)
For første gang i 11 år udgiver Aqua nyt materiale. På kvartettens tredje studiealbum bliver lovet, at energien er i top og samspillet er bedre end nogensinde.
 
Rasmus Seebach: Titel vides endnu ikke (17. oktober)
Med en debutplade med over 200.000 solgte eksemplarer vender Rasmus Seebach tilbage til oktober med sin anden soloudgivelse, der stadig ikke har fået en officiel titel.
 
Sebastian: "Øjeblikkets Mester" (24. oktober)

Den danske sanger, musiker og komponist Sebastian udgiver sit nye album med titlen "Øjeblikkets Mester" til oktober. Det nye album vil være hans første egentlige studiealbum siden "Miraklernes Tid" fra 1990.
 
Magtens Korridorer: "Imperiet Falder" (31. oktober)
Med den nye udgivelse har "Hestevisen"s bagmænd allieret sig med Medley-studiets producer og tekniker Søren Mikkelsen, hvis CV omfatter lige fra Savage Rose over Kim Larsen til Søren Huss.

Derudover udgiver også blandt andre Sanne Salomonsen og Tim Christensen nye album i løbet af efteråret
 
Se flere kommende udgivelser i GAFFA.dk's sektion album på vej.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA