x

Bloc Party - Vi vil gerne tilbage til Danmark

Bloc Party - Vi vil gerne tilbage til Danmark

Engelske Bloc Party lever et hektisk liv lige nu med koncerter, interviews og fotosessions, alt sammen fordi deres debutplade "Silent Alarm" har fået journalister verden over til at fremhæve dem som et af de mest lovende engelske bands lige nu. Vi fangede trommeslager Matt Tong fra Bloc Party, mens han sad i tourbussen på vej mod Liverpool, hvor han skulle spille samme aften sammen med tre bands, der må beskrives som rette hotte lige nu - The Killers, Kaiser Chiefs og The Futureheads.

Hvad er dit forhold til Danmark?
- Vi indspillede pladen i København i Thomas "Superheroes" Troelsens Delta Lab-studie og havde en rigtig god tid i København. Jeg var selv hurtigt færdig med at indspille mine ting, så jeg havde tid til at bruge en masse tid ude i byen. Faktisk handler mine bedste minder fra København om at sidde på et værtshus tidligt om morgenen og se søvnige københavnere traske på arbejde.

Navneskift og succes
Siden indspilningerne af debutpladen har bandet turneret heftigt og oplevet en masse. De har bl.a. spillet koncerter med Graham Coxon (ekes-Blur) og Razorlight, medvirket i det samme tv-show som Elton John, og i løbet af foråret og sommeren skal de spille på Coachella-, SxSW- og Glastonbury-festivalerne. Man kunne derfor godt frygte, at bandet allerede er ved at drukne i deres egen succes.

Er der lidt for meget pres på jer lige nu?
- Vi har haft et helt fantastisk år, og pladen er kun lige udkommet. Der har været så mange højdepunkter undervejs, at det er svært at fremhæve et. Men det er klart, at det at spille på Reading festivalen helt sikkert var et af dem.

Bandet har siden 2002 spillet jobs i London under forskellige navne, men den første indikation af succes kom året efter, da de til en Franz Ferdinand-koncert gav demoer til Radio One-dj’en Steve Lamacq og Franz Ferdinand-sanger Alex Kapranos. Bandet fik både lov til at spille på Steve Lamacqs radioshow og til en Franz Ferdinand-koncert, og senere samme år kom de i kontakt med den tidligere Menswear-guitarist Simon White, der i dag er deres manager.

Man kunne godt forledes til at tro, at bandet med et navn som Bloc Party er et politisk band. Men ifølge Matt Tong er dette ikke i udpræget grad tilfældet. Bandet har haft en række forskellige navne (bl.a. The Angel Range og Union), som de måtte skifte ud, når de opdagede, at andre London-bands hed det samme. Og det manglende 'k' skyldes udelukkende en æstetisk beslutning om, at det simpelthen bare ser bedre ud. Og selvom de kun har haft en plade kontrakt i omkring et år, så der er allerede kommet en stribe singler og såmænd også to ep’er fra bandet.

Hvorfor er singlen "Little Thoughts" ikke på pladen?
- Nogle gange er der bare sange, der ikke kommer med. Sangen passede ikke lige ind, da vi var i gang med at indspille, og der var nyere ting, vi hellere ville have med. Kele er helt manisk, når det kommer til sangskrivning. Så selvom vi turnerer meget lige nu, skriver han hele tiden nyt materiale.

Turnéplaner og mudder
Bloc Party skal snart spille koncerter i USA, hvor den amerikanske presse allerede er røget på den hype, den engelske presse har sat i gang. Derefter følger europæiske og japanske jobs, og til sommer dukker de så op på en række af de store, europæiske festivaler.

- Vi spillede med Interpol i København sidste år, og det show og hele turnéen var helt fantastisk. Men vi håber, at vi snart kan komme tilbage og spille en koncert mere i Danmark. Vi indspillede pladen, mens der var Roskilde Festival sidste år, og det var sjovt at se tilmudrede folk i København, der var kommet tilbage fra festivalen. Vi har hørt gode ting om festivalen, men ved endnu ikke om vi skal spille der. Men under alle omstændigheder håber vi, at festivalen ikke bliver så mudret til sommer, slutter Matt Tong.

"Silent Alarm" udkom 16. februar.

Bloc Party


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA