x

Medina – Klar til at vende tilbage til hitlisterne

Medina – Klar til at vende tilbage til hitlisterne

Billede: Tomace. Skab venligst udlånt af greensquare.dk

Det er en lettere skadet Medina, der møder GAFFAs udsendte i anledning af popprinsessens nye album, der – selvom den burde have været færdig nu - i skrivende stund mangler tre hele numre og endnu ikke har nogen titel. De tre numre skal helst være indspillet i løbet af et par dage, og ugen efter skal der skydes video til albummets anden single, der ifølge Medina selv er en noget hårdere sag end den mere poppede For Altid. Der er som altid travlt i Medina-land, men hun smiler glad og forsikrer om, at hun ikke er hverken særlig træt eller stresset, selvom det blev lidt sent i går aftes. Oven i hatten har hun af ren og skær utålmodighed klippet gipsen af sin brækkede arm, der er gul og blå af blodansamlinger og snart skal genoptrænes:

- Tjah, jeg brækkede en flig af min venstre albue foran 30.000 mennesker i Kolding, griner hun og trækker på skulderen. Mere om den sag senere. Da mødet finder sted i starten af august, har GAFFA ikke haft mulighed for at høre mere fra der nye album end For Altid, derfor falder snakken på, hvad man som lytter kan forvente af pladen, der er blevet udskudt med en uges tid:

- I bund og grund er det jo endnu en plade med ting, der har fløjet rundt i hovedet på mig. Den er generelt mere poppet end Velkommen Til Medina, men jeg synes endnu engang, vi har formået at fylde den med ting, som jeg ikke rigtig synes, der er andre, der laver her i Danmark. Vi har taget alle de stilarter, vi godt kan lide og slasket det sammen i én stor vidunderlig pærevælling, og hvis jeg selv skal sige det, er det blevet sindssygt fedt, lyder det begejstret, hvorefter sløret løftes for at næste single fra det kommende album bliver ret hård.

- Jeg synes, det er rigtig fedt at vise folk, at man rummer det hele. Jeg glæder mig virkelig til folks reaktion på den.

 

"Jeg ved, jeg er et godt menneske"

Nu vi snakker om hårde numre, så sagde du, sidst vi talte sammen, at din næste plade sikkert ville gå i en noget hårdere retning, men nu virker det som om, det er det mere poppede, der har fanget din opmærksomhed. Har du ændret mening?

- Både og, for hvis man sætter sig ned og lytter til de instrumentale udgaver af numrene, er det faktisk ret hårdt, men når det går hen og bliver poppet, er det fordi, jeg skriver, som jeg gør. Jeg er bare en popsangskriver, og når jeg vælger at lave numrene på den måde med kor og harmonier, kommer der en lyd ud af det, som er meget poppet. Men indenunder banker der noget hårdere og mere klub-agtigt. Siden vi snakkede sidst, har jeg jo også rykket og ændret mig, og der er sket meget i mit liv, der har gjort, at jeg er endt her rent musikalsk sammen med drengene i Providers, så det må være op til folk selv at vurdere, om det er blevet hårdere eller mere poppet. Vi gør jo bare det, vi kan lide.

Hvad er det for ting, som er sket, der er skyld i, at du er endt, hvor du er nu?

- For det første har jeg jo rejst en hel masse og fået en masse inputs og erfaring, men jeg er også blevet bedre til at sige fra og gøre de ting, jeg selv vil, fortæller Medina, og nævner, at sidst hun sagde fra var så sent som i går, hvor en flok glubske journalister ville have en bid af Medina-kagen, men blev afvist:

- De tog selvfølgelig billeder alligevel, selvom jeg havde sagt, jeg ikke havde lyst til alt det der. Jeg synes ærligt talt, der har været nok om mig her på det seneste i sladderpressen.

Er du kommet dertil, hvor du kan ignorere alle sladderhistorierne?

- Hmm, jeg er der næsten… Men ikke helt, for der er godt nok mange ting, der kan pisse mig af, men det er jo nok meget naturligt, når man læser ting om sig selv, som ikke er rigtige. Men jeg er så småt begyndt at affinde mig med, at jeg jo ikke kan gøre noget ved det alligevel, siger Medina med et opgivende smil, men så er det jo godt, at man kan bruge musikken til at lufte sige frustrationer. Et par af de nye sange på albummet handler for eksempel om den medlidenhed, hun føler overfor folk, der ikke kan opføre sig ordentligt og om de mennesker, der spreder rygter om hende:

- Den næste single handler om, hvor synd jeg synes, det er for folk, der er pisserådne over for andre og ikke behandler andre godt. Det, synes jeg, er rigtig fedt at kunne sige i en sang. Der er også et nummer, der handler om, at folk sikkert har set mig gøre en masse ting og set mig opføre mig tosset, men sådan er jeg, og jeg lægger ikke låg, på den jeg er. Jeg har det okay med de ting, jeg har gjort og med det menneske, jeg er. Så du kan bare ringe til pressen, hvis du vil. Jeg er kommet dig i forkøbet med den her sang.  Jeg prøver at komme dem, der vil stikke mig i ryggen og sprede rygter om mig i forkøbet, for dem er der mange af. Rigtig mange. Men folk kan jo bare tro på alt det, de hører, for jeg ved, at jeg er et godt menneske, og det ved de folk, der kender mig og elsker mig også, og så kan alt andet egentlig være lige meget.

 

Tatoverede fans, mere åbenhed og to babyer opkaldt efter sig

De sidste måneder har Medina haft en kameramand med sig de fleste steder, hun har befundet sig. Planen er at dokumentere dette ret begivenhedsrige år. Hvad der skal ske med de mange timers optagelser er endnu uklart, men en af optagelserne indeholder det øjeblik, hvor Medina får idéen til at dokumentere sin gøren og laden:

- Pludselig siger jeg: "Ej, kunne det ikke være fedt at lave en film eller noget om alt det, der sker lige nu? Det ville være så ærgerligt, hvis vi ikke kunne sidde og se det om 50 år, og tænke på de ting, vi opnåede det år." Jeg syntes, det ville kunne være enormt fedt at kunne gense, den del af sit liv, som er så fantastisk, og så blev det lynhurtigt til en realitet.

Men hvordan er det, at have en fyr til at følge sig med et kamera hele tiden?

- Det er helt fint, for han er rigtig god til at være i rummet, uden at det er irriterende eller belastende. Han gør det på en rigtig behagelig måde.

Hvordan er det anderledes i forhold til, da du lavede bogen (Tæt På, red.)?

- Det er meget nemmere, fordi jeg ikke hele tiden skal sætte mig ned og tænke over mit liv, og de ting jeg gør hver aften. Det var ret hårdt at lave bogen, for når man endelig har fri efter en stresset dag, er det ikke altid, man lige har lyst til at sætte sig ned og snakke ind i en diktafon om alle de ting, man har lavet i løbet af dagen, eller hvordan man har det. Jeg er glad for, at jeg gjorde det, men jeg tror ikke, jeg vil gøre det igen, lyder det eftertænksomt fra popstarletten, der det seneste år har haft travlt med at rejse udlandet tyndt, og særligt amerikanernes åbenhed har gjort indtryk:

- Danskere kan virke enormt lukkede i forhold til amerikanerne, der bare snakker bramfrit og kommer til dig med venlighed og åbne arme. Det kunne jeg godt ønske mig lidt mere af herhjemme; at folk kunne være lidt mere åbne og venlige og behandle hinanden lidt bedre.

Er der forskel på, hvordan du bliver behandlet herhjemme og i udlandet?

- Nej, det er der faktisk ikke. Det er superfedt at komme til USA eller Tyskland og føle, at jeg er på samme niveau, som jeg har brugt så lang tid på at arbejde mig op på herhjemme. Jeg føler ikke, at jeg skal til udlandet og starte helt forfra og for eksempel have kummerlige back stage-forhold. Jeg tager af sted og er lige så meget en stjerne, som jeg er i Danmark. Det betyder rigtig meget for mig.

Hvad er den mest fantastiske kompliment eller form for anerkendelse, du har fået?

- Det er, hvis folk synes, jeg har påvirket dansk musik. Det er rigtig stort! Ellers er det når, jeg både herhjemme og i udlandet møder fans, der har de samme tatoveringer som mig, eller citater fra mine sange tatoveret på kroppen. Jeg ved også, at der er to babyer opkaldt efter mig, og det er jo slet ikke til at fatte. Jeg kan slet ikke forstå, hvor bredt jeg egentlig når ud. Det er først for nylig, at det er gået op for mig, at næsten alle ved hvem jeg er, haha! Det har altså taget mig lidt tid.

Et hurtigt blik på Facebook-siden på iPhonen viser kommentarer fra fans i Slovakiet, Spanien, Tyskland og USA blandt de første:

- Der er også nogle, der skriver med sådan nogle bogstaver, jeg ikke engang kan læse. Og forleden var der er kommentar fra en fan fra et land, jeg ikke engang anede eksisterede.

 

Skriveblokering og en brækket arm

Hvordan har det været at skulle følge op på den succes, som Velkommen Til Medina har været?

- Det har været vildt, for jeg har jo sindssygt meget at leve op til. Jeg er den største stjerne i Danmark i det her årti – noget jeg aldrig tror, jeg vil kunne forstå er sket for mig. I opstartsfasen til den nye plade led jeg da også frygteligt af præstationsangst, nervøsitet og skriveblokering. Jeg følte, jeg havde skrevet om alt, jeg havde at sige, og jeg var bange for, at jeg ikke var god nok. Jeg havde mareridt om natten og alt muligt. Men da vi så endelig kom i studiet og skrev For Altid, fandt jeg ud af, at jeg godt kunne endnu. Jeg skulle bare ud over blokaden.

Til spørgsmålet om hvorvidt, hun ser sig selv som havende en rolle i at rammerne for mainstream-musik har rykket sig, kigger Medina nærmest lidt genert ned i bordet, smiler og fortæller, at hun bliver rigtig glad, når folk siger til hende, at de synes, det forholder sig sådan, men at hun ikke selv tænker på den måde. Hun har ikke lyst til at placere sig selv på den piedestal. Hvis der er noget, hun er stolt over, er det til gengæld, at videoen til Vi To er den samme i den engelske version, og budskabet er "kærlighed er kærlighed på tværs af seksualitet og hudfarve":

- Det er lige meget, hvem du elsker. Det er rigtig vigtigt for mig at kunne sige gennem en video. Når man kommer så bredt ud, så skal man også udnytte, at man kan komme ud med sine positive budskaber. Jeg er jo sådan en peace, love and harmony-person. Jeg vil bare gerne have fred i verden.

Du er også en ret spontan person. Hvordan er det senest kommet til udtryk?

- Det må være, da jeg brækkede mig arm til Grøn Koncert i Kolding. Jeg ville hoppe fra scenen ned på kameramændenes podie videre ned på jorden og hilse på publikum, men der var sindssygt glat, fordi det havde stået ned i stænger, så da jeg landede på græsset, gled mine fødder væk under mig, så jeg landede på min arm, der brækkede den modsatte vej af, hvad den skal. Jeg har aldrig prøvet at brække noget i mit liv, og det gjorde simpelthen så ondt, at jeg ikke kunne bevæge min krop. Så jeg måtte bæres ud, og min kjole var røget op, så man kunne se mine trusser, så jeg klynkede til min tourmanager Steffen, at han skulle hive min kjole ned, og han svarede: "Hold da kæft, du har lige brækket din arm, og så bekymrer du dig om, at folk kan se din røv!" Da jeg så lå omme bagved med min arm i varmetæpper og rystede af kulde og havde det helt vildt dårligt, blev jeg pludselig vildt opsat på at skulle ud og spille et sidste nummer for folk, så jeg sprang op, og begav mig ud mod scenen. Da jeg så var kommet op af næsten alle trapperne, fandt jeg ud af, at jeg skulle kaste op og var nødt til at vende om, griner Medina og fortæller, at hun ud over at være spontan også er ret distræt, hvilket blandt andet førte til, at hun tabte sit stereoanlæg ned over sine tæer, fordi, hun havde glemt, at den ene arm var i gips.

- Forleden nat vågnede jeg så op og tænkte: "nu gider jeg kraftedeme ikke have gips på mere", og så klippede jeg gipsen af. Jeg kan sgu ikke rigtig finde ud af andet end at følge mine indskydelser, og det er i virkeligheden nok også en af grundene til at jeg er nået så langt.

 

Medina anbefaler

Er der nogle nye unge kunstnere, der har fanget din opmærksomhed?

- Ja, Kidd er helt fantastisk. Jeg har twittet og blogget rigtig meget om ham, for han fortjener virkelig opmærksomhed. Jeg er rigtig spændt på, hvordan de næste to år kommer til at se ud for ham. Hvis han får lavet noget godt og kommer ud med det, så skal det sgu nok gå ham godt, for der er ikke nogen anden som ham, og det er super fedt. Han er bare helt skudt i låget, sjov, behagelig og pisseligeglad. Det er fedt at se, at der er kommet en ung generation af rowdy kids, der bare gør deres ting og ikke prøver på alt muligt, og det er derfor folk kan lide dem. Generelt er musikscenen for unge mennesker i Danmark bare vokset helt vildt på det seneste. Der er virkelig meget godt derude. Blandt andre Young fra Aarhus, ham kan der godt komme nogle gode ting fra, og så synes jeg, at Wafande med "Gi' Mig Et Smil" har lavet en superfed single, der gør mig sindssygt glad. Den handler jo også om at smile til hinanden. Hvor svært kan det være? Jeg siger ikke, han er den næste Natasja, men han gør sin ting og har en fed lyd ligesom Natasja, så jeg håber, han får lov at blive. Den genre har manglet på popscenen herhjemme.

 

Kryptiske fremtidsdrømme:

Hvad er dit næste mål? 

- Jeg synes, jeg har rigtig mange mål, jeg skal nå i det næste stykke tid, men noget af det, jeg synes er allermest spændende, er et koncept, jeg har gang i sammen med en norsk pige. Der er mange kendisser, der laver en parfume eller et tøjmærke eller et eller andet crap, og det gider jeg ikke, men jeg vil gerne lave noget andet, og det kommer til at handle om at få den indre skønhed frem. Og så kan jeg ikke sige mere, for det er kun i startfasen, men det er skide spændende, og det er noget helt andet end musik, og det er noget, der har interesseret mig hele mit liv. Det er meget stort, hvis det bliver til noget! Hvis man skal drømme, kan man ligeså godt drømme stort, og det gør jeg virkelig med det her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA