x

Musikalsk arabisk rejse i Koncerthuset

Musikalsk arabisk rejse i Koncerthuset

Den 17. september afholder Center for Kultur og Udvikling (CKU) og DR UnderholdningsOrkestret en musikalsk event i Koncerthuset i København under titlen Den Arabiske Rejse – 250 År. Pr-kvinde Maiken Enggaard beskriver aftenen således:

"I år er det 250 år siden, at en kongelig dansk ekspedition sejlede af sted fra Københavns havn med kurs mod Arabien. Missionen var at bruge to år på at udforske den arabiske verden. Syv år senere, da alle havde opgivet håbet om at se dem igen, vendte Carsten Niebuhr tilbage som eneste overlevende. Den Arabiske Rejse har siden skrevet sig ind i historien som et skelsættende møde imellem Danmark og den arabiske verden – med gensidig nysgerrighed og respekt som bærende byggesten. Det bliver nu fejret."

Musikken vil i første omgang bestå af en såkaldt klassisk battle i Koncertsalen. Her møder Vivaldi den klassiske orientalske musik, når DR UnderholdningsOrkestret spiller op mod The Kairo Oriental Thakt. Efterfølgende battler Annisette med Walid Hedar – bakket op af blandt andre DR UnderholdningsOrkestret og The Kairo Oriental Thakt med flere.

Efter mødet i Koncertsalen indtrædes klubscenen af sangere, musikere og dj's, som vil være kombineret på alternativ vis, blandet med gæstesolister og arabiske undertoner. Fra det musikalske lineup på clubscenen kan nævnes Jenny Wilson (billedet), Djuna Barnes, Simona Abdallah, Josephine Phillip, Kidd, Middle East Peace Orchestra, Lady Smita, Ladybox, Zaki, og Waqas. Aftenens guide er Rasmus Botoft.

Annisette udtaler om arrangementet: "Jeg glæder mig meget til at synge med The Cairo Oriental Thakt og UnderholdningsOrkestret. Jeg tror og håber, det bliver en helt særlig aften. Et nu, et øjeblik, der åbner op for mangfoldigheden, nysgerrigheden og glæden ved den inspiration, det er at forstå hinanden og mødes i musikken."

Jenny Wilson er også begejstret: "Jeg takkede ja med det samme, da jeg blev spurgt, om jeg ville spille til festen i Koncerthuset. Jeg kan næsten ikke forestille med et mere cool koncept, for jeg er meget fascineret af arabisk musik. Hvordan kommer det til at lyde? Ingen idé... som arabisk r&b tilsat vestligt krydret dancehall måske?! Jeg er helt oppe at køre!"

Læs mere om arrangementet på denarabiskerejse.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA