x

Indianna Dawn: "Hvor der er hjerterum, er der spilleplads"

Indianna Dawn: "Hvor der er hjerterum, er der spilleplads"

Tillykke med jeres debutplade. Hvordan føles det at have et rigtigt album liggende i landets pladebutikker?
 - For mig er det egentlig anden gang, det sker, men det har været med et andet band. Men dette album ("Somebody's Dead", red.) har været mere rigtigt. Jeg har en stolt følelse. Det er jo kæmpestort! Og folk har vist stor interesse, så man kan jo ikke bede om mere. Det er selvfølgelig den store drøm at lave det her fuldtids. Det ville jo være helt fantastisk. Det er ikke blot en rejse udenpå men også indeni.

Hvorfor hedder jeres plade "Somebody's Dead"?
 - Jo altså, der er jo for det første en sang på pladen, som hedder det. Og så var det også den mest countryagtige sang, vi har på pladen. For det andet indikerer titlen på en måde en ny start for os som band. 

Indianna Dawn udgav i mandags deres første studiealbum, hvis genre tenderer mod den alternative country. Et album, der har været længe undervejs. Forsanger Dianna Dønns fortæller, at bandet allerede fra starten besluttede, at albummet skulle være selvfinansieret:
 - Det har taget rigtig lang tid at lave albummet. Vi startede på det i november 2008 og har sidenhen stræbt os efter at lave en plade, der skal kunne spilles live. Vi har spillet en masse koncerter og på den måde fået gennemarbejdet vores materiale, og i den periode fik vi positiv respons på vores sange. Mange af vores job har været gratis, men de gange, vi har fået løn, har vi alle indsat pengene på en fælles bandkonto. Det har hele tiden været meningen, at vores plade skulle være selvfinansieret uden nogen form for lån.

Hvordan har arbejdsprocessen været under indspilningerne af pladen?
 - Allerede fra starten var materialet godt gennemarbejdet på grund af vores mange koncerter. I studiet arbejdede vi meget kollektivt og havde en naturlig proces, hvor alle ligesom bidragede med deres. Det er mig (Dianna, red.), som skriver sangene, men arrangementsmæssigt har de andre medlemmer ligeså meget at sige.

Bandet, der består af Dianna Dønns (vokal, guitar), Nicoline Christensen (vokal, banjo), Kasper Olsen (guitar, mandolin), Søren Adolph (bas) og Rasmus Glendorf (trommer), kommer fra vidt forskellige steder i Danmark og har tillige en vidt forskellig musikalsk baggrund. Men til trods for det har de seks medlemmer formået at skabe et unikt lydunivers.
- Vi har alle en meget forskellig musiksmag. Jeg er fx vokset op med Bobby Bare, Brenda Lee og Kenny Rogers, hvor Line (Nicoline, red.) er vokset op med Pink Floyd. Vi stikker alle sammen ud med vores særheder, men vi ikke forsøgt at opnå en specifik lyd på vores album. Hver af vores sange har deres egen sjæl, som naturligt er kommet til udtryk.

Så I har ikke med vilje stræbt efter at lave en countryplade?
 - Jeg har altid troet, at vi skulle hoppe på countrybølgen, da Hush kom frem. Men så blev det for sent, og vi endte at hænge på den indieagtige bølge. CODY, der ligeledes er et indie-/countryband, har formået at klare sig ret godt. 

 

Huskoncerter

I et land, hvor det er svært at få et gennembrud på den danske musikscene, udnytter Indianna Dawn de få måder, der er, at blive hørt på. På deres hjemmeside tilbyder bandet for eksempel huskoncerter, hvor det er muligt at booke dem til private fester i ens hjem.
 - Det er utrolig svært at slå igennem. Det er vanskeligt at få jobs på spillesteder, da de ikke vil booke os til en tom sal. Vi spiller huskoncerter, fordi vi kan lide det. På Amager spillede vi hos nogle mennesker i en lille lejlighed, hvor det var utrolig hyggeligt. Hvis stedet er for småt, er det også muligt at leje os som trio. Hvordan koncerten skal forløbe er helt op til værten selv. Det kan måske lyde lidt prostitueretagtigt, men folk hygger sig, og sommetider har de lavet kage til os, og vi får også mulighed for at snakke sammen. 

Hvad får man så, når man booker jer til en privat huskoncert?
 - Det bliver en intim koncert, man får med hjem. Vi har stadig kontakt med mange af de mennesker, som vi har spillet hos. Man får denne nære kontakt, som man ikke kan få andre steder. Der har altid været tradition for, at når et band eller musiker bookes til festlige lejligheder, er det til bryllupper eller fødselsdage. Den tradition vil vi gerne gøre op med.

Hvordan har reaktionerne været på jeres intime koncerter hjemme i folks stuer?
 - Mange siger "Man kan da ikke have et rockband i stuen!", men det er skam muligt. Og folk har været så begejstrede for vores unikke koncerter, at de har betalt os mere end aftalt. Det jo kun dejligt. Det er dog vigtigt at sige, at det ikke handler om penge, men det er selvfølgelig dejligt at få dækket vores transport og andre udgifter.

Hvordan ser fremtiden ud for Indianna Dawn?
 - Hele oktober og november spiller vi huskoncerter rundt i landet, primært i Jylland. Vi glæder os rigtig meget. Det vil jo selvfølgelig da også være fedt at spille på Vega og Train. Men vi nyder det rigtig meget nu, og hvis vi skulle vælge imellem at stå i en café og spille foran en masse larmende mennesker og en huskoncert i varme og intime omgivelser, så vil vi helt sikkert vælge det sidste. Ja - jeg ved, at det måske lyder lidt corny, men hvor der er hjerterum, er der spilleplads.

Du kan vinde en huskoncert med Indianna Dawn her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA