x

X Factor: Store stemmer og stærke personligheder

X Factor: Store stemmer og stærke personligheder

Pernille Rosendahl, Thomas Blachman og Cutfather går ind til den nye sæson af X Factor med mange af de samme forhåbninger til deltagerne.

- Jeg håber, at vi får et dejligt miks af store sangstemmer og stærke personligheder, som både kan danne grobund for gode diskussioner, og som kan forløses som deciderede forbilleder, lyder det fra Pernille Rosendahl, der med et glimt i øjet tilføjer:

- Jeg regner da med, at vi møder det nye U2.

For Cutfather er det altafgørende, at deltagerne ikke bare medvirker, fordi det er sjovt at komme i fjernsynet.

- Jeg vil bestræbe mig på at gennemskue, hvorvidt deltagerne virkelig brænder for at blive artister eller ej – de skal virkelig ville det, lyder det fra Cutfather, der fortsætter:

- Der er så mange, der lyder som alle andre, så jeg håber på at møde nogle velsyngende originaler, der på samme tid har noget autentisk og tidstypisk at byde på.

Thomas Blachman forventer med egne ord ikke at blive konfronteret med en ny Bon Iver, men går ikke desto mindre mere fortrøstningsfuld ind til X Factor end nogensinde.

- Jeg håber, at der viser sig talenter, som tør blotte, udkrænge og udstille sig selv, lyder det fra Thomas Blachman, der fortsætter:

- Det er mit håb, at vi møder nogle originale unge mennesker, der mener noget, og som kan inspirere andre til at træde i karakter. Mennesker, der kan noget med deres stemmer, og som smukt kan afdække sindets afkroge.

Alle tre dommere medgiver, at undergrunden i øjeblikket tager sig mangfoldig ud, og at alskens nye navne formår at titte op til overfladen. Alligevel mener de, at der er behov for et show som X Factor, fordi programmet henvender sig til et helt andet segment. Pernille Rosendahl og Cutfather hæfter sig ved, at showet giver mere forudsætningsløse unge mennesker en chance, mens Thomas Blachman, der udtrykker respekt for undergrundens dedikation, skærer tingene ud i pap:

- X Factor er for de uprivilegerede, der ikke har muligheden for at dyrke undergrundens selvfedme – de, der ikke bakkes op hjemmefra, og som aldrig ville gå konservatorie-vejen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA