x

Emiliana Torrini – fra Kylie til akustisk guitar

Emiliana Torrini – fra Kylie til akustisk guitar

Billede: Kevin Westenberg

Den islandsk-italienske sangerinde Emiliana Torrini er aktuel med sit andet album, "Fisherman's Woman". Og et er noget af en ny stil for Torrini. Hvor det over fem år gamle debutalbum "Love In The Time Of Science" fusionerede Torrinis karakteristiske, unægtelig Björk-associerende ungpigestemme med elektronisk, triphoppet popmusik, er det nye helt afdæmpet og folk-orienteret med den akustiske guitar som Torrinis mest trofaste følgesvend. Hvorfor nu dette bratte skift?

– Det var egentlig ikke noget, jeg valgte bevidst, forklarer Emiliana Torrini. - Modsat sidste album, hvor jeg skrev og indspillede samtidig, har jeg denne gang - i samarbejde med min musikalske partner Dan Carey - skrevet sangene før, jeg gik i studiet, på akustisk guitar. Og vi syntes egentlig, de lød godt i denne nøgne udgave. Jeg er også blevet lidt træt af den lidt overproducerede stil og ville gerne prøve noget nyt. Det er lidt som at genopfinde musikken på ny.

Emiliana Torrini har dog også været helt andre steder musikalsk end i de universer, hun udforsker på sine to plader. Hun har været med til at skrive et par sange til Kylie Minogue, bl.a. det Grammy-nominerede storhit Slow, ligesom hun har indsunget "Gollum's Song" til "Ringenes Herre: De To Tårne"-soundtracket. Begge samarbejder kom i stand ved tilfældigheder:

– En i et studie, jeg på et tidspunkt indspillede i, arbejdede også på hendes album, og jeg spurgte gennem ham nærmest for sjov, om jeg ikke skulle skrive en sang til hende. Og det blev så bl.a. til "Slow". Sangene er jo noget anderledes end mine egne, men der er en undertrykt disco-diva i os alle, og her fik jeg så lejlighed til at dyrke min. Og "Ringenes Herre"-forbindelsen kom i stand gennem én fra mit pladeselskab, der kendte en af de medvirkende på soundtracket.

Får du ikke lyst til at tage skridtet fuldt ud og blive mainstream-popsanger og -sangskriver i stedet for en mere alternativ af slagsen?
– Nej, bestemt ikke. Det har været sjovt at prøve, men jeg kan bedst lide at gøre tingene, som jeg selv vil, og i den mere kommercielle del af musikken er det svært at bevare sin integritet og uafhængighed. Når man har været dér er stykke tid, føles det rigtig rart at slippe væk fra den igen, slutter Emiliana Torrrini med eftertryk.

Emiliana Torrini spiller i Vega, København 19. marts

 

Emiliana Torrinis hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA